Maak je eigen desembrood en ander lekkers
Desem is net als gist een rijsmiddel, maar het geeft je brood een bijzondere smaak en een knapperige korst. Tijdens deze workshop maken we een heerlijk desembrood en ook de restdesem verwerken we creatief in koekjes, taart en een hartige galette als lunch.
Deze workshop duurt uitzonderlijk 7,5 uur, omdat desem een spontaan fermentatieproces is dat tijd en aandacht nodig heeft. We nemen de tijd om het natuurlijke proces zijn gang te laten gaan.
Wat gaan we precies doen?
- Je stelt zelf een moederdeeg samen.
- Het unieke gisting- en bakproces van desembrood? Daar leer je al knedend alles over!
- We bakken de broden en andere baksels af én maken onze eigen maaltijd: een galette met tomaat en rozemarijn..
Hoe werkt het praktisch?
- Duur: 7,5 uur.
- Prijs per persoon.
- Inclusief proeven van de bakresultaten en maaltijd.
Lees meer over het verloop van een kookworkshop