De plantaardige keuken ontdekken

1 pers.

Kookworkshop. Maaltijd inbegrepen

€ 42

prijs per persoon

Je eerste stappen naar een meer plantaardige levensstijl

We houden allemaal van een stukje vlees, vis of zuivel. Maar we weten ook dat té veel nooit goed is. Wist je dat steeds meer mensen vaker willen kiezen voor een maaltijd zonder vlees of vis? Misschien ben jij geprikkeld om het ook eens te proberen? Dan is deze workshop de ideale eerste stap!

In deze workshop krijg je makkelijke tips & tricks om eens een dag geen vlees, vis, eieren en zuivel op tafel te zetten. We leren allerlei lekkere en voedzame plantaardige alternatieven kennen en gaan aan de slag met creatieve ingrediënten en originele recepten om zowel hartige als zoete vegan gerechten op tafel te toveren voor elk moment van de dag.

Wat gaan we doen?

  • We leren meer over het verschil tussen dierlijke en plantaardige voeding met aandacht voor voedingswaarden, eiwitcombinaties enz.
  • We ontdekken de plantaardige vervangers van room, kaas, melk en eieren.
  • We maken originele en lekkere ontbijt-, lunchgerechten en desserts.


Waarom plantaardig eten?

Wat vaker plantaardige eiwitten verkiezen boven dierlijke eiwitten draagt bij aan een beter milieu én een gezonder eetpatroon. Dat is slim, want een plantaardige maaltijd is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook beter voor het klimaat. Zo spaar je per persoon bijvoorbeeld 104 kg CO2 uit, als je 1 jaar lang 1 keer per week plantaardig eet. Deze uitstoot komt overeen met 77 treintripjes van Brussel naar Londen. Dat kan al tellen, toch?

Hoe werkt het praktisch?

  • Duur: 3 uur
  • Prijs per persoon.
  • Inclusief vegan maaltijd.

Lees meer over het verloop van een kookworkshop

Laat je inspireren door nieuwe inzichten en praktische tips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Stap voor stap

Georganiseerd door:

In samenwerking met:

Je eerste stappen naar een meer plantaardige levensstijl

We houden allemaal van een stukje vlees, vis of zuivel. Maar we weten ook dat té veel nooit goed is. Wist je dat steeds meer mensen vaker willen kiezen voor een maaltijd zonder vlees of vis? Misschien ben jij geprikkeld om het ook eens te proberen? Dan is deze workshop de ideale eerste stap!

In deze workshop krijg je makkelijke tips & tricks om eens een dag geen vlees, vis, eieren en zuivel op tafel te zetten. We leren allerlei lekkere en voedzame plantaardige alternatieven kennen en gaan aan de slag met creatieve ingrediënten en originele recepten om zowel hartige als zoete vegan gerechten op tafel te toveren voor elk moment van de dag.

Wat gaan we doen?

  • We leren meer over het verschil tussen dierlijke en plantaardige voeding met aandacht voor voedingswaarden, eiwitcombinaties enz.
  • We ontdekken de plantaardige vervangers van room, kaas, melk en eieren.
  • We maken originele en lekkere ontbijt-, lunchgerechten en desserts.


Waarom plantaardig eten?

Wat vaker plantaardige eiwitten verkiezen boven dierlijke eiwitten draagt bij aan een beter milieu én een gezonder eetpatroon. Dat is slim, want een plantaardige maaltijd is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook beter voor het klimaat. Zo spaar je per persoon bijvoorbeeld 104 kg CO2 uit, als je 1 jaar lang 1 keer per week plantaardig eet. Deze uitstoot komt overeen met 77 treintripjes van Brussel naar Londen. Dat kan al tellen, toch?

Hoe werkt het praktisch?

  • Duur: 3 uur
  • Prijs per persoon.
  • Inclusief vegan maaltijd.

Lees meer over het verloop van een kookworkshop

Laat je inspireren door nieuwe inzichten en praktische tips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Stap voor stap