Breng variatie in je lactose- of glutenvrije dieet
Sommige mensen verdragen gluten en/of lactose niet goed en schrappen ze het liefst van hun menu. Met enkele eenvoudige aanpassingen in de recepten voor brood, gebak of koekjes blijf je toch gevarieerd eten én genieten. Ga in deze workshop aan de slag met nieuwe ingrediënten die bv. tarwebloem of koemelk kunnen vervangen. We werken uitsluitend met plantaardige drinks en geen lactosevrije koemelk.
We bakken samen brood of gebak zonder allergenen: zo geniet je binnen de kortste keren van heerlijke boterhammen, koekjes of pannenkoeken. Natuurlijk helemaal zelfgemaakt!
Wat gaan we precies doen?
Je bakt een mediterraans brood en luchtige broodjes op basis van amandelmeel.Ook zoet gebak zoals een sinaasappelgembertaart en chocoladecookies komen aan bod. En pannenkoeken mogen natuurlijk ook niet ontbreken.- Je krijgt tips en recepten om je eigen gebak gluten- en/of lactosevrij te maken.
Hoe werkt het praktisch?
- Duur: 3 uur.
- Prijs per persoon.
- Inclusief proeven van de bakresultaten.
- OPGELET: we kunnen niet garanderen dat onze keukens strikt allergeenvrij zijn. Er kunnen sporen van gluten, lactose of andere allergenen aanwezig zijn doordat er met verschillende producten gewerkt wordt. Hierdoor is deze workshop niet geschikt voor mensen met een allergische reactie op deze allergenen: gluten en lactose.
Lees meer over het verloop van een kookworkshop.