Leer hoe (cyber)pesten werkt en wat je kan doen
Je kind komt vaker stil en teruggetrokken thuis. De vrolijke verhalen over school worden steeds zeldzamer, en als je vraagt hoe het gaat, klinkt het kortaf “goed”. Maar als ouder voel je het al: er is iets aan de hand. Misschien wordt je kind gepest, of zit het in een moeilijke situatie op school of online. Wat nu?
Hoe machteloos voelen we ons in zo’n situatie. Je wil niets liever dan ingrijpen, maar hoe doe je dat zonder het erger te maken? Hoe herken je dat je kind gepest wordt? Hoe help je zonder het vertrouwen te verliezen? Onderwijspedagoge Anoek Smeyers neemt je mee in de wereld van pesten en cyberpesten. Je krijgt de tools om je kind te ondersteunen. Want niemand wil z’n kind eenzaam of angstig zien – of het nu op de speelplaats is, of thuis achter het scherm.
Wat haal je precies uit dit webinar?
- Herken het verschil tussen een gewone ruzie en pestgedrag.
- Begrijp de dynamiek tussen daders, slachtoffers en de vaak vergeten groep: de omstanders. Wat kunnen zij doen?
- Wat zijn de gelijkenissen en verschillen tussen pesten en cyberpesten?
- Krijg tips om pesten aan te pakken en je kind sterker en zelfzekerder te maken.
Hoe werkt het praktisch?
- Duur: +/- 75 min.
- Je schrijft in voor de replay van een live sessie. Je kijkt dus naar een opname van een eerder geplande live sessie. Er is geen (live) interactie via chat mogelijk.
- Na inschrijving ontvang je meteen de link naar de opname per mail. Je kan onmiddellijk van start gaan.
- De opname blijft beschikbaar tot 01/04/2025.
Wie is de lesgever?
Anoek Smeyers, mede-oprichter van het Expertisecentrum Verbindend Onderwijs, heeft 18 jaar ervaring als onderwijspedagoge en bestrijdt pesten met programma's als KiVa en STIPP. Ze weet precies hoe je pesten op school effectief aanpakt en zet zich in voor gelijke kansen voor elke leerling.