Ontdek de veelzijdigheid van peulvruchten
Van linzen over bonen tot kikkererwten. Wist je dat peulvruchten heel gezond zijn en net als vlees eiwit, ijzer en vitamine B1 bevatten? Ze passen dus prima in een gevarieerd menu, ook als je geen fulltime vegetariër bent. En daarnaast zorg je ook voor het milieu, want hun productie is duurzamer.
Van hapje tot dessert: met de hartige toets en beet van peulvruchten kan je alle kanten uit. Gebruik eens linzen in je pastasaus, verwerk kikkererwten tot hummus, maak een lekkere maaltijdsalade of -soep … In deze workshop doe je inspiratie op voor allerlei gerechten met bekende en onbekende peulvruchten.
Wat gaan we precies doen?
- We bereiden een voedzame koraallinzensoep die honger en dorst stilt.
- We maken ook hapjes zoals kofta’s en pakora’s.
- Een dessert mag niet ontbreken : brownies.
Waarom peulvruchten?
De teelt van peulvruchten vraagt weinig water en ze zijn ook lang houdbaar, waardoor de kans op voedselverspilling laag is.
Hoe werkt het praktisch?
- Duur: 3 uur
- Prijs per persoon.
- Inclusief vegetarische maaltijd.
Lees meer over het verloop van een kookworkshop. .
Laat je inspireren door nieuwe inzichten en praktische tips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.