Veroudering afremmen via voeding

1 pers.

Digitaal. LifeTalks.

€ 7

prijs per persoon

Bouw elke hap aan je gezondheid

Stel je voor: na een lange werkdag haast je je nog snel naar de supermarkt voor je boodschappen. Je hebt een lijstje vol verse ingrediënten meegebracht, maar dan lonken felgekleurde verpakkingen en kant-en-klare maaltijden vanuit de rekken. Aartsmoeilijk om aan te weerstaan! Toch maakt een klein beetje discipline op lange termijn een groot verschil voor je gezondheid.

Eric De Maerteleire toont je op zijn enthousiaste manier hoe groot de impact van voeding is op het verouderingsproces—en vooral hoe je dit proces in jouw voordeel kunt sturen. Hij neemt je mee door de voor- en nadelen van een breed spectrum aan voeding: van antioxidanten en superfoods tot ultrabewerkte producten. Daarnaast vertelt hij hoe je met de juiste voeding ziektes zoals parkinson, diabetes, kanker of alzheimer kan afremmen of zelfs voorkomen.

Wat haal je uit dit webinar?

  • Je krijgt praktische aanbevelingen over je voeding waarmee je meteen aan de slag kan gaan.
  • Je legt verbanden tussen je voedingsgewoontes en een breed scala aan aandoeningen.
  • Je kan je vragen over een vitale oude dag stellen tijdens de sessie.

Hoe werkt het praktisch?

  • Duur : +/- 75 min.
  • Deze interactieve sessie is eenmalig en staat gepland op 29 april 2025.
  • Na inschrijving krijg je de link voor de geplande uitzending.
  • Stel live al je vragen via de chat. Uit alle vragen worden er een aantal behandeld.
  • Deelnemers ontvangen na afloop een link naar de opname. Je kan de sessie herbekijken tot 29/05/2025.

Wie is Eric De Maerteleire?

Eric De Maerteleire is bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Hij was 30 jaar lang hoofd van het Gentse Stadslaboratorium en is gepassioneerd door de relatie tussen voeding en gezondheid. Ondertussen heeft hij al drie fel gesmaakte boeken geschreven over dit thema: ‘Gezond eten, gezond ouder worden’, ‘Veroudering afremmen via voeding’ en ‘Fabels en feiten over voeding en gezondheid’.

Bouw elke hap aan je gezondheid

Stel je voor: na een lange werkdag haast je je nog snel naar de supermarkt voor je boodschappen. Je hebt een lijstje vol verse ingrediënten meegebracht, maar dan lonken felgekleurde verpakkingen en kant-en-klare maaltijden vanuit de rekken. Aartsmoeilijk om aan te weerstaan! Toch maakt een klein beetje discipline op lange termijn een groot verschil voor je gezondheid.

Eric De Maerteleire toont je op zijn enthousiaste manier hoe groot de impact van voeding is op het verouderingsproces—en vooral hoe je dit proces in jouw voordeel kunt sturen. Hij neemt je mee door de voor- en nadelen van een breed spectrum aan voeding: van antioxidanten en superfoods tot ultrabewerkte producten. Daarnaast vertelt hij hoe je met de juiste voeding ziektes zoals parkinson, diabetes, kanker of alzheimer kan afremmen of zelfs voorkomen.

Wat haal je uit dit webinar?

  • Je krijgt praktische aanbevelingen over je voeding waarmee je meteen aan de slag kan gaan.
  • Je legt verbanden tussen je voedingsgewoontes en een breed scala aan aandoeningen.
  • Je kan je vragen over een vitale oude dag stellen tijdens de sessie.

Hoe werkt het praktisch?

  • Duur : +/- 75 min.
  • Deze interactieve sessie is eenmalig en staat gepland op 29 april 2025.
  • Na inschrijving krijg je de link voor de geplande uitzending.
  • Stel live al je vragen via de chat. Uit alle vragen worden er een aantal behandeld.
  • Deelnemers ontvangen na afloop een link naar de opname. Je kan de sessie herbekijken tot 29/05/2025.

Wie is Eric De Maerteleire?

Eric De Maerteleire is bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Hij was 30 jaar lang hoofd van het Gentse Stadslaboratorium en is gepassioneerd door de relatie tussen voeding en gezondheid. Ondertussen heeft hij al drie fel gesmaakte boeken geschreven over dit thema: ‘Gezond eten, gezond ouder worden’, ‘Veroudering afremmen via voeding’ en ‘Fabels en feiten over voeding en gezondheid’.