Back to work! Ben je op zoek naar ideeën voor een heerlijk lunchpakket voor jou en je gezin? Laat je inspireren door deze 5 snelle en gemakkelijke niet-boterham lunch ideeën en kijk alvast uit naar lunchtijd!
Penne Rigate met Pesto Genovese en verse zalm
2 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 125 g Barilla Penne Rigate
- 100 g verse zalm
- 90 g Pesto Genovese Barilla
- 2 el Extra Vierge olijfolie
- Verse dille
Bereidingswijze
- Breng een grote pot water aan de kook. Voeg zout toe zodra het water kookt (ongeveer 7 g per liter) en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij intussen de zalm in blokjes (ongeveer 2 cm groot).
- Verwarm de olijfolie in een antikleefpan en laat de blokjes zalm enkele minuten zacht bakken.
- Giet de Penne Rigate al dente af en bewaar 2 of 3 eetlepels kookvocht.
- Doe de pasta in de pan met de zalm en roer voorzichtig.
- Haal de pan van het vuur, voeg de pesto en het kookvocht toe zodat de pasta en saus beter mengen.
Recept van Barilla
Verrassende bagel met roomkaas & ham
2 bagels - 50 minuten
Ingrediënten
- 2 bagels met maan- of sesamzaadjes
- 2 ringen ananas (vers of blik, uitgelekt)
- 2 sneetjes Gandaham
- Verse bieslook
- 100 g Philadelphia Natuur
Bereidingswijze
- Snij de bagels doormidden en bestrijk met de roomkaas.
- Kruid met zwarte peper.
- Schik daarop een sneetje ham en een ananasring.
- Werk af met wat fijngesnipperde bieslook.
- Sluit de bagels, snij eventueel in 4 en steek vast een cocktailprikker.
- Tip: Vervang de ham door gerookte zalm, kippenwit of gerookte forel.
Recept van Philadelphia
Wortel wrap met kip curry
1 persoon - 20 minuten
Ingrediënten
- 1 Poco Loco carrot wrap
- 3 sneetjes kipfilet
- Enkele komkommerschijfjes
- 50 g rauwkost mix van wortel en witte kool
- 10 g gele rozijnen
Voor de curry mayonaise
- 3 el mayonaise
- 1 el volle yoghurt
- 1 kl currypoeder madras
- 1/2 kl kurkuma
- 1/2 el appelsap
Bereidingswijze
- Maak de curry mayonaise. Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed.
- Bestrijk de wrap volledig met de curry mayonaise.
- Leg de sneetjes kipfilet in het midden van de wrap. Verdeel de rauwkost mix over de kipfilet en werk af met komkommer en gele rozijnen.
- Rol de wrap strak op en snij in 2. Maak vast met een cocktailprikker.
Recept van Poco Loco
Rode Bieten wrap met zalm
1 persoon - 20 minuten
Ingrediënten
- 1 Poco Loco Rode biet wrap
- 1 blik wilde roze zalm
- 2 el mayonaise
- Handvol jonge salade
- 1 kwart gele paprika
- 3 stronkjes broccoli
- 4 kerstomaatjes
Bereidingswijze
- Mix de uitgelekte zalm met de mayonaise en kruid met peper en zout.
- Snij de gele paprika in reepjes.
- Stoom of kook de broccoli.
- Verdeel de wrap in 4 kwartjes door een inkeping te maken tot het midden van de wrap.
- Leg op elk van de kwartjes een ander type beleg: verse zalmsalade, gele paprika reepjes, gestoomde broccoli en jonge sla en tomaten.
- Vouw de wrap dicht: vouw eerst de rechterbenedenhoek naar boven, zodat het onderste kwartje aan de rechterkant boven op het kwartje van de rechterbovenkant komt.
- Vouw vervolgens deze 2 kwartjes op het kwartje in de linkerbovenhoek.
- Vouw dit (de 3 kwartjes links bovenaan) naar beneden toe.
- Snij de wrap in 2 en maak vast met een cocktailprikker.
Recept van Poco Loco
Wortel-courgette muffins
12 stuks - 40 minuten
Ingrediënten
- 180 g bloem
- 200 g Tiense fijne suiker
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 4 eieren
- 170 ml olie
- 100 g van een courgette
- 1 wortel
- 100 g rozijnen
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 180°C.
- Doe de olie en de eieren in een kom. Klop dit met een garde.
- Meng de bloem, bakpoeder en kaneel samen. Voeg toe bij de vochtige ingrediënten.
- Voeg de suiker toe. Meng alles samen.
- Voeg de rozijnen toe.
- Rasp de courgette en de wortel. Voeg toe en meng het deeg door elkaar.
- Bak 20 minuten op 180 °C
Recept van Tiense Suiker