Staycation in eigen tuin? Dankzij dit dessert waan je je toch in een tropisch vakantieparadijs. Door de ananas te bakken, komt de zoete smaak nog beter uit. Snel opeten vóór het roomijs smelt!
Ingrediënten
1 ananas
1 granaatappel
1 limoen
5 cl rum
3 el bruine suiker
1 kaneelstokje
2 el kokospoeder
10 bolletjes vanille
4 takjes munt
Bereiding
Schil de ananas en snij de ananas in 10 gelijke schijven.
Snij de granaatappel open en verwijder de pitjes.
Pers de limoen.
Doe de rum in een steelpannetje en warm deze lichtjes op. Voeg de bruine suiker en het kaneelstokje toe.
Neem van het vuur van zodra de bruine suiker is gesmolten en roer er het limoensap onder.
Besprenkel hiermee de ananasschijven en laat gedurende minstens 1 uur trekken.
Kleur het kokospoeder in een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
Bak de ananasschijven gedurende 3 à 5’ langs elke kant op de barbecuegrill.
Schik ze op de borden, schep er een bolletje vanille ijs op en bestrooi met het kokospoeder en de granaatappelpitten.