Snel, makkelijk én altijd feestelijk! Vul je bord vandaag met dé klassieker van dit seizoen: asperges op z’n Vlaams.
- 1 kg dikke witte asperges
- 4 eieren
- 200 g geklaarde boter
- 1 plant krulpeterselie
- 0.5 citroen
- 2 el griessuiker
Ingrediënten
- Schil de asperges en snij of breek ongeveer 3 cm van het uiteinde af. Was de schillen en de voeten.
- Leg de asperges in een ruime pan, kopjes in dezelfde richting. Zet onder water, voeg er enkele schillen en uiteinden aan toe alsook de citroen en de suiker.
- Kruid met zwarte peper en zout, dek af en breng aan de kook. Eens het kookpunt bereikt neem je de pan van het vuur en laat je afgedekt nagaren.
- Controleer of de asperges gaar zijn door met een aardappelmesje in de uiteinden te prikken. Het moet zacht maar zeker niet papperig aanvoelen.
- Kook de eieren hard en scheid, als ze nog warm zijn, de dooiers van het eiwit. Plet ze beiden afzonderlijk.
- Was, droog en hak de peterselie fijn.
- Warm de geklaarde boter op en verwarm de borden voor. Haal de asperges uit hun kookvocht en verdeel over de borden.
- Schik er de eieren en peterselie rond en overgiet met de boter. Kruid af met zwarte peper en zout naar smaak.