Laat de kids de gehaktballetjes rollen. Voeg kurkuma, pesto of andere kruiden toe, prik ze op de brochettes en leg ze op de BBQ. Smullen maar!
- 1200 g rund-varken gehakt
- 2 eigelen
- 100 g paneermeel
- 1 el currypoeder
- 1 el kurkuma
- 2 el Provençaalse kruiden
- 2 el Grana Padano (geraspt)
- 2 el groene pesto
- 2 el rode pesto
- Devos Lemmens saus naar keuze
Ingrediënten
- Meng het gehakt met de eieren en het paneermeel. Meng alles onder elkaar.
- Verdeel het gehakt over 4 kommen.
- Kruid één kom met het currypoeder, de kurkuma en zwarte peper en zout.
- Kruid de tweede kom met de Provençaalse kruiden, de grana padano en zwarte peper en zout.
- Kruid de derde kom met de groene pesto en zwarte peper en zout.
- Kruid de vierde kom met de rode pesto en zwarte peper en zout.
- Rol 16 balletjes van elke soort gehaktmengeling.
- Breng 4 ruime kommen met licht gezouten water aan de kook. Kook daarin de balletjes gaar tot ze komen bovendrijven. Giet af en laat even afkoelen.
- Rijg van elke soort 1 balletje op éénzelfde brochettestokje. Maak zo 16 brochettestokjes.
- Rooster de brochettes langs elke kant 2 à 3’ op de barbecue en serveer als hapje. Serveer met een sausje naar keuze.