Balletjes brochette op de BBQ

Laat de kids de gehaktballetjes rollen. Voeg kurkuma, pesto of andere kruiden toe, prik ze op de brochettes en leg ze op de BBQ. Smullen maar!

    Ingrediënten

  • 1200 g rund-varken gehakt
  • 2 eigelen
  • 100 g paneermeel
  • 1 el currypoeder
  • 1 el kurkuma
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 2 el Grana Padano (geraspt)
  • 2 el groene pesto
  • 2 el rode pesto
  • Devos Lemmens saus naar keuze

    Bereiding

  1. Meng het gehakt met de eieren en het paneermeel. Meng alles onder elkaar.
  2. Verdeel het gehakt over 4 kommen.
  3. Kruid één kom met het currypoeder, de kurkuma en zwarte peper en zout.
  4. Kruid de tweede kom met de Provençaalse kruiden, de grana padano en zwarte peper en zout.
  5. Kruid de derde kom met de groene pesto en zwarte peper en zout.
  6. Kruid de vierde kom met de rode pesto en zwarte peper en zout.
  7. Rol 16 balletjes van elke soort gehaktmengeling.
  8. Breng 4 ruime kommen met licht gezouten water aan de kook. Kook daarin de balletjes gaar tot ze komen bovendrijven. Giet af en laat even afkoelen.
  9. Rijg van elke soort 1 balletje op éénzelfde brochettestokje. Maak zo 16 brochettestokjes.
  10. Rooster de brochettes langs elke kant 2 à 3’ op de barbecue en serveer als hapje. Serveer met een sausje naar keuze.

Bekijk de video: