Back to basics. De hummus uit de workshop ‘Lentebuffet’ kan je eenvoudig zelf maken met kikkererwten en een milde kruidenmelange. Lekker als spread op een toastje, om groenten in te dippen, of als smaakmaker in zuiderse gerechten.
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (netto gewicht 310g)
1 teentje look
0.5 kl komijnpoeder
6 cl sap van 1 citroen
10 cl ijskoud water
2 el tahin
extra: blender of hakmolen
Bereiding
Spoel de kikkererwten.
Mix de tahin met het citroensap, look, water en komijnpoeder glad.
Voeg er de kikkererwten en een mespunt zout aan toe.
Mix het geheel tot een zijdezachte homogene massa. Voeg er indien nodig meer ijskoud water en zout aan toe.
Laat 30 min rusten en indikken.
Besprenkel de hummus met olijfolie en paprikapoeder, pili-pili of vers gehakte groene kruiden.
Tip: Ook lekker met olijfolie en geroosterde pijnboompitten.
Tover een artisanale broodkrans met camembert op je feesttafel. Wedden dat er geen kruimel overblijft?
Smoothie met een twist
Recept
Geef je fruitinname een boost met dit ijskoude smoothierecept met een twist.
Caribbean sunset mocktail
Recept
Op zomerse dagen zorgt deze mocktail voor instant verkoeling. De ‘sunset orange’ kleur en Maraschinokers geven je een Caribisch vakantiegevoel. Ideaal voor bij de BBQ!
Basis hummus
€ 24
De keuken van het Midden-Oosten (digitaal)
Ken jij de Midden-Oosterse keuken al? Ga mee op culinaire ontdekkingstocht tijdens deze online kookworkshop.
€ 76
prijs voor 2
Veggie wereldkeuken: Het Midden-Oosten
Tijdens deze kookworkshop doen we samen culinaire inspiratie op uit het Midden-Oosten!