Batata harra

Hoe zeg je ‘pikante patatjes’ in het Arabisch? Batata harra! Comfort food uit het Midden-Oosten, populair als snack of als onderdeel van een zuiders buffet. Om vingers en duimen af te likken!

    Ingrediënten

  • 1 kg aardappelhoeve vastkokende aardappelen (liefst Nicola uit Cyprus)
  • griekse olijfolie
  • 1 plantje koriander
  • 1 kl pilipili
  • 3 el korianderzaadjes
  • 3 tenen look
  • 1 zeste en sap van Bio citroen

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in niet al te kleine stukken.
  3. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en schep alles goed door elkaar.
  4. Plaats 30’ in de oven.
  5. Pel en rasp de look.
  6. Snij de korianderblaadjes en steeltjes fijn.
  7. Stamp de korianderzaadjes fijn in de vijzel.
  8. Schep de citroenzeste, look, korianderzaadjes, verse koriander en pilipili door elkaar.
  9. Schep door de warme aardappeltjes en bak nog 5 à 10’.
  10. Besprenkel met citroensap en serveer.

Bekijk de video: