Hoe zeg je ‘pikante patatjes’ in het Arabisch? Batata harra! Comfort food uit het Midden-Oosten, populair als snack of als onderdeel van een zuiders buffet. Om vingers en duimen af te likken!
- 1 kg aardappelhoeve vastkokende aardappelen (liefst Nicola uit Cyprus)
- griekse olijfolie
- 1 plantje koriander
- 1 kl pilipili
- 3 el korianderzaadjes
- 3 tenen look
- 1 zeste en sap van Bio citroen
Ingrediënten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen en snij ze in niet al te kleine stukken.
- Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met zout en schep alles goed door elkaar.
- Plaats 30’ in de oven.
- Pel en rasp de look.
- Snij de korianderblaadjes en steeltjes fijn.
- Stamp de korianderzaadjes fijn in de vijzel.
- Schep de citroenzeste, look, korianderzaadjes, verse koriander en pilipili door elkaar.
- Schep door de warme aardappeltjes en bak nog 5 à 10’.
- Besprenkel met citroensap en serveer.