Belgische burger

Zo Belgisch als een pak friet! Deze burger is gepimpt met gekarameliseerde ui en op smaak gebracht met bier. De perfecte hap voor de nationale feestdag of gewoon wanneer je er zin in hebt.

    Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 rundshamburgers
  • 2 witte uien
  • 400 ml runderfond
  • 4 sneetjes kaas
  • 4 el mayonaise
  • tijm
  • 1 blaadje laurier
  • maïzena bruine roux
  • 33 cl bruin bier
  • 1 el bruine suiker
  • roomboter

    Bereiding

  1. Pel de uien en snipper ze fijn.
  2. Bak de helft van de ui in wat boter tot ze bruin kleurt.
  3. Blus met de helft van het bier, voeg er de rundsbouillon aan toe en kruid af met tijm en laurier.
  4. Laat tot de helft inkoken en giet door een zeef. Voeg Maïzena bruine roux toe om de saus in te dikken.
  5. Laat de andere helft van de ui karameliseren met de bruine suiker en de andere helft van het bier. Laat inkoken.
  6. Snij de hamburgerbroodjes in twee en besmeer ze met wat boter. Rooster ze gedurende 5 min in de oven (grillstand).
  7. Bak de rundshamburgers in een grillpan met wat boter en leg er een sneetje kaas op zodra je ze hebt omgedraaid.
  8. Smeer mayonaise op het onderste deel van de hamburgerbroodjes en leg er wat gekarameliseerde ui en een rundsburger met kaas op.
  9. Werk af met biersaus en sluit af met het bovenste deel van de hamburgerbroodjes.

Bekijk de video:


Belgische burger