Bloemkool op de BBQ met een yoghurtsausje

Bloemkool is misschien wel de allerlekkerste groente voor op de BBQ. Zóveel lekkerder dan bloemkool te koken is het namelijk om ‘m te grillen. Lekker krokant en mooi goudbruin…probeer het recept uit onze BBQ-workshop.

    Ingrediënten

  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 bloemkool
  • 0.5 citroen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 170 g griekse yoghurt
  • 2 el zure room
  • olijfolie
  • peper en zout

    Bereiding

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool en kook in zijn geheel in lichtgezouten water. Giet af en laat snel afkoelen.
  2. Snij de bloemkool in schijven en dep goed droog. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril goudbruin.
  3. Bak het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak fijn en meng met de Griekse yoghurt, enkele druppels citroensap, de zure room en de grofgehakte platte peterselie. Kruid met peper en zout en zet even in de koelkast.
  4. Haal de bloemkool van de grill en serveer met het sausje.

Bekijk de video: