Bloemkool is misschien wel de allerlekkerste groente voor op de BBQ. Zóveel lekkerder dan bloemkool te koken is het namelijk om ‘m te grillen. Lekker krokant en mooi goudbruin…probeer het recept uit onze BBQ-workshop.
Ingrediënten
100 g gerookte spekblokjes
1 bloemkool
0.5 citroen
1 plantje platte peterselie
170 g griekse yoghurt
2 el zure room
olijfolie
peper en zout
Bereiding
Verwijder de bladeren van de bloemkool en kook in zijn geheel in lichtgezouten water. Giet af en laat snel afkoelen.
Snij de bloemkool in schijven en dep goed droog. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril goudbruin.
Bak het spek krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hak fijn en meng met de Griekse yoghurt, enkele druppels citroensap, de zure room en de grofgehakte platte peterselie. Kruid met peper en zout en zet even in de koelkast.
Haal de bloemkool van de grill en serveer met het sausje.
Tover een artisanale broodkrans met camembert op je feesttafel. Wedden dat er geen kruimel overblijft?
Smoothie met een twist
Recept
Geef je fruitinname een boost met dit ijskoude smoothierecept met een twist.
Caribbean sunset mocktail
Recept
Op zomerse dagen zorgt deze mocktail voor instant verkoeling. De ‘sunset orange’ kleur en Maraschinokers geven je een Caribisch vakantiegevoel. Ideaal voor bij de BBQ!