Bloemkool is ook populair in de Indiase keuken. Michaela maakt er een typische curry uit Sri Lanka mee. Hartverwarmend, pittig én 100 % veggie!
- 1 grote bloemkool
- 150 g diepvrieserwtjes
- 100 g ongezouten cashewnoten
- 400 ml kokosmelk
- 4 cm gember
- 4 tenen look
- 1 groene chilipeper
- 2 grote uien
- 1 el tomatenpuree
- 1 el gemalen koriander
- 1 el gemalen komijn
- 1 kl kurkuma
- 1 kl garam masala
- 1 kl pilipili
- rijstolie
- plantje koriander
- 1 citroen
Ingrediënten
- Snij de bloemkool in roosjes.
- Pel look, schil gember en snij in stukjes samen met de chilipeper. Doe in het hakmolentje en mix tot puree.
- Snipper de uien fijn en fruit in rijstolie, voeg gemberpuree toe en roerbak enkele minuten. Voeg tomatenpuree, korianderpoeder, komijn, kurkuma en pilipili toe en roerbak.
- Schep er de bloemkoolroosjes door en roer tot ze helemaal met specerijen bedekt zijn.
- Overgiet met kokosmelk en laat sudderen tot de bloemkool net gaar is.
- Voeg erwtjes, garam masala en zout toe en laat nog 5’ sudderen.
- Bak de cashewnoten goudbruin in 1 el rijstolie op een hoog vuur. Haal uit de pan.
- Werk de curry af met gebakken cashewnoten, fijngesneden koriander en een kneepje citroensap.