Een veggie topper voor op jouw boterham! De verrassend zoete smaak combineert perfect met lichtzoute feta.
- 400 g zoete aardappelen
- 1 el olijfolie
- 100 g feta
- ½ kl harissa (poeder)
- 1 ei
- 2 el Pur Natur kwark
- 2 broodjes
- 4 takjes verse koriander
Ingrediënten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes.
- Smeer de plakjes zoete aardappel in met olijfolie en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Kruid af met peper en zout.
- Bak ze ongeveer 10’ tot ze zacht worden.
- Haal de zoete aardappelen uit de oven en laat afkoelen.
- Verlaag de ovenstand naar 190°C.
- Snij de helft van de feta in blokjes en verkruimel de andere helft.
- Klop de harissa, het ei, de kwark en de verkruimelde feta in een kom door elkaar. Breng op smaak met peper.
- Halveer de broodjes in de lengte. Leg op elke snede brood in het midden wat van het harissa-mengsel en verdeel er vervolgens de plakken zoete aardappel en de feta blokjes over.
- Plaats de broodjes terug in de oven tot alles mooi gebakken is.
- Serveer meteen of laat even afkoelen op een rooster.
- Versier met enkele takjes verse koriander.