Broodkrans met pesto en kerstomaten

Op zoek naar een tof gerecht om op je volgende brunch mee uit te pakken? Probeer eens dit vlechtbrood met pesto. Supergemakkelijk én supermooi om op tafel te zetten!

    Ingrediënten

  • 7g droge gist
  • 120 ml melk (lauw)
  • 320 g bloem
  • 2 eieren
  • Zonnebloemolie
  • Pistachenoten
  • Kleine lepel suiker
  • Zout
  • 100 g ongezouten boter
  • 10 kerstomaten
  • Verse rozemarijn
  • Pesto Genovese Barilla

    Bereiding

  1. Roer de gist en de suiker los in de melk. Doe het zout bij de bloem en giet er het melkmengsel bij. Voeg het ei hieraan toe en kneed.
  2. Voeg de boter in kleine stukjes toe en kneed tot een glad deeg. Is je deeg te nat? Voeg dan nog bloem toe.
  3. Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ingeoliede kom. Dek af met een doek en laat minstens 1 uur rijzen, tot het deeg dubbel zo groot is.
  4. Stuif wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 30 x 50 cm.
  5. Besmeer het deeg met de pesto, maar laat 1 cm van de randen vrij. Rol het deeg aan de lange kant op en snij het in de lengte door.
  6. Leg de 2 strengen naast elkaar. Vlecht de strengen deeg om elkaar heen en maak er een krans van.
  7. Leg de krans op een met bakplaat met bakpapier, dek af en laat terug 1 uur rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop een ei los en bestrijk de krans hiermee. Bak 30 minuten in de oven.
  9. Spoel de kerstomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel met wat olie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten mee in de oven. Hak de pistachenoten grof.
  10. Haal de broodkrans uit de oven en werk hem af met de kerstomaatjes, de pistachenoten en de rozemarijn.
  11. Smakelijk!

Bekijk de video: