Op zoek naar een tof gerecht om op je volgende brunch mee uit te pakken? Probeer eens dit vlechtbrood met pesto. Supergemakkelijk én supermooi om op tafel te zetten!
- 7g droge gist
- 120 ml melk (lauw)
- 320 g bloem
- 2 eieren
- Zonnebloemolie
- Pistachenoten
- Kleine lepel suiker
- Zout
- 100 g ongezouten boter
- 10 kerstomaten
- Verse rozemarijn
- Pesto Genovese Barilla
Ingrediënten
- Roer de gist en de suiker los in de melk. Doe het zout bij de bloem en giet er het melkmengsel bij. Voeg het ei hieraan toe en kneed.
- Voeg de boter in kleine stukjes toe en kneed tot een glad deeg. Is je deeg te nat? Voeg dan nog bloem toe.
- Vorm een bal van het deeg en leg deze in een ingeoliede kom. Dek af met een doek en laat minstens 1 uur rijzen, tot het deeg dubbel zo groot is.
- Stuif wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 30 x 50 cm.
- Besmeer het deeg met de pesto, maar laat 1 cm van de randen vrij. Rol het deeg aan de lange kant op en snij het in de lengte door.
- Leg de 2 strengen naast elkaar. Vlecht de strengen deeg om elkaar heen en maak er een krans van.
- Leg de krans op een met bakplaat met bakpapier, dek af en laat terug 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Klop een ei los en bestrijk de krans hiermee. Bak 30 minuten in de oven.
- Spoel de kerstomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel met wat olie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten mee in de oven. Hak de pistachenoten grof.
- Haal de broodkrans uit de oven en werk hem af met de kerstomaatjes, de pistachenoten en de rozemarijn.
- Smakelijk!