Hoe geef je onze boeren en kwekers een duwtje in de rug? Door lekkere lokale groentjes en fruit te kopen en er deze bruschetta met camembert van te maken!
- 1 ciabatta in reepjes
- 100 g rucola
- 100 g verse spinazie
- 2 kl sesamolie
- 2 sinaasappels (sap)
- 1 kl honing
- 2 Camemberts (in puntjes)
- 1 appel (in schijfjes, in 2)
- 8 radijzen
- 8 blaadjes witloof
- zout
- peper
- graantjes
Ingrediënten
- Snij de stukken stokbrood in repen, verwijder de eindjes.
- Leg 10 min in een oven op 180 graden zonder de sneden van elkaar te halen.
- Snij de radijzen en witloof in, leg in ijskoud water.
- Snij de appel in 2, dan in niet te fijne schijven, leg in koud water met een snuifje zout.
- Maak een vinaigrette met de sesamolie, honing en het sap van de sinaasappels, peper en zout.
- Meng de fijn gesneden spinazie en rucola in de vinaigrette. Hou wat blaadjes spinazie apart.
- Leg 3 sneden bruschetta dakpansgewijs naast elkaar.
- Leg er de spinazie-rucola salade, de Camembert en de schijfjes appel op.