Bruschetta met appel en Camembert

Hoe geef je onze boeren en kwekers een duwtje in de rug? Door lekkere lokale groentjes en fruit te kopen en er deze bruschetta met camembert van te maken!

    Ingrediënten

  • 1 ciabatta in reepjes
  • 100 g rucola
  • 100 g verse spinazie
  • 2 kl sesamolie
  • 2 sinaasappels (sap)
  • 1 kl honing
  • 2 Camemberts (in puntjes)
  • 1 appel (in schijfjes, in 2)
  • 8 radijzen
  • 8 blaadjes witloof
  • zout
  • peper
  • graantjes

    Bereiding

  1. Snij de stukken stokbrood in repen, verwijder de eindjes.
  2. Leg 10 min in een oven op 180 graden zonder de sneden van elkaar te halen.
  3. Snij de radijzen en witloof in, leg in ijskoud water.
  4. Snij de appel in 2, dan in niet te fijne schijven, leg in koud water met een snuifje zout.
  5. Maak een vinaigrette met de sesamolie, honing en het sap van de sinaasappels, peper en zout.
  6. Meng de fijn gesneden spinazie en rucola in de vinaigrette. Hou wat blaadjes spinazie apart.
  7. Leg 3 sneden bruschetta dakpansgewijs naast elkaar.
  8. Leg er de spinazie-rucola salade, de Camembert en de schijfjes appel op.

Bekijk de video: