Butternut Wellington met champignonsaus en spinazieslaatje

Ga eens voor veggie met deze Butternut Wellington, een heerlijk veggie pasteitje van pompoen-champions-spinazie.

    Ingrediënten

  • 1 butternutpompoen
  • 250 g grotchampignons
  • 200 g babyspinazie
  • 1 rode ui
  • 2 rollen bladerdeeg (versmarkt)
  • 25 dl extra lichte room (7% V.G.)
  • 2 el boter
  • 1 eidooier
  • 2 el amandelschilfers
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 400 g linzen (blik)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • peper en zout

    Bereiding

  1. Schil de pompoen en snij in de lengte in 2. Verwijder de pitten en de draden. Kook beide helften 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.
  3. Snij de champignons in schijfjes en de rode ui in ringen.
  4. Snij de abrikozen in dunne reepjes.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Rol het bladerdeeg open. Leg een halve pompoen op 1 vel bladerdeeg, met de holle kant naar boven. Schraap over de hele lengte enkele lepels vruchtvlees eruit. Vul de holte met de linzen. Kruid met peper en zout en vouw het bladerdeeg dicht. Doe hetzelfde met de andere pompoenhelft.
  7. Leg de pompoenhelften op een bakplaat met bakpapier, met de bolle kant naar boven. Maak enkele inkepingen in de bovenkant van het bladerdeeg. Klop de eidooier los met een scheutje water en bestrijk er de bovenkanten van het bladerdeeg mee. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Smelt intussen de boter in een pan en bak de champignons 4 à 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout en blus met de room. Laat nog 1 min. inkoken.
  9. Meng de rode ui, de abrikozen en de amandelschilfers onder de spinazie. Breng op smaak met de olijfolie en de rodewijnazijn en kruid met peper en zout.
  10. Serveer een stukje pompoen met het spinazieslaatje en geef er de champignonsaus bij.

Bekijk de video: