Van hartige stoofschotels tot romige pasta, deze recepten laten zien dat gezond eten en comfort perfect hand in hand kunnen gaan. Laat je inspireren en trakteer jezelf op een weldaad van smaak en voeding met deze heerlijke creaties!
Pannenkoeken met hüttenkäse
4 personen - 45 minuten
Ingrediënten
- 2 lente-uien
- 100 g kerstomaatjes (oranje en rode)
- 200 g hüttenkäse
- 1 ei
- 0.5 blokje Knorr Bouillon Groenten laag in zout
- 100 g speltmeel
- Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).ak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Was de tomaatjes en halveer ze.
- Roer de hüttenkäse met het ei los in een ruime kom. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het speltmeel toe. Roer alles goed om. Schep er de kerstomaatjes en bosui door.
- Verdeel het mengsel in 8 porties over de met bakpapier beklede bakplaat en druk het uit met de bolle kant van een lepel. Bak de pannenkoeken, in de voorverwarmde oven in ± 45 minuten bruin en gaar. Keer ze na ongeveer 12 minuten en bak ook de andere kant mooi lichtbruin. Serveer de pannenkoeken met een gemengde salade.
- Keer ze na ongeveer 12 minuten en bak ook de andere kant mooi lichtbruin. Serveer de pannenkoeken met een gemengde salade.
Lasagnesoep met pastinaak en prei
4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 pastinaak
- 250 g prei
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 200 g (vegetarisch) gehakt
- 2 el tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 2 kl Knorr Bouillonketeltje Groenten
- 6 stukken lasagnevellen
- 150 g tomaten
Bereidingswijze
- Schil de pastinaak, snijd hem in plakjes van ½ cm dik en snijd de grote plakjes in vieren en halveer de kleine plakjes. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook.
- Verhit de olie in een braadpan en bak pastinaak en de prei al omscheppend zachtjes gaar. Voeg het vegetarische gehakt en de knoflook toe en bak alles al omscheppend bruin.
- Voeg de tomatenpuree, de gesneden tomaten en 800 ml water toe en breng alles aan de kook. Roer de inhoud van het Knorr Bouillonketeltjes erdoor. Leg de deksel op de pan en kook 15 minuten op een laag tot halfhoog vuur.
- Was intussen de kerstomaatjes en halveer ze. Voeg ze aan het einde van de kooktijd toe. Breek intussen de lasagnevellen in stukken en kook ze ongeveer 10 minuten in ruim water. Laat ze in een zeef uitlekken.
- Voeg de pasta aan de lasagnesoep toe en warm alles goed door.
Vegan groenteburger met quinoa en bonen
2 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 1 avocado
- 80 g lente-ui
- 1 el Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
- 1 klein teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 150 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 1 kl komijnpoeder
- 1 tl zoete paprikapoeder
- 10 g fijngehakt korianderblad
- 10 g maïzena
- 1 kl citroensap
- 30 g alfalfa
Bereidingswijze
- Halveer de avocado, wip de pit eruit en snijd 20 g in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de bosui met de knoflook goudgeel een glazig. Breng op smaak met de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten. Schep het uit de pan.
- Prak de kikkererwten in een kom met een vork tot een fijne puree. Voeg de komijn, paprikapoeder, sesamolie, het citroensap, de maïzena en het bosuimengsel toe. Meng alles goed.
- Schep de avocadoblokjes door het kikkererwtenmengsel en vorm er dikke kikkererwtenburgers van.
- Verhit nog 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin. Garneer met een plukje alfalfa.
- Serveer de kikkererwtenburger op een broodje met salade van de rest van de alfalfa, de rest van de avocado (in plakken), 50 g veldsla en een honing-mosterddressing.
Enchiladas met chili sin carne en tofu
4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 worteltjes
- 1 stengel bleekselderij
- 1 rode paprika
- 400 g (oranje) tomaten
- 250 g tofu
- 100 g gekookte zwarte linzen
- 100 g zwarte oogbonen in blik
- 40 ml olijfolie
- 25 g tomatenpuree
- Chili con carne kruiden
- 1 el Knorr Vloeibare Bouillon Groenten
- 50 g geraspte cheddar kaas
- 1 el fijngehakte koriander
- 4 enchilada's of tortilla's
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de worteltjes, de bleekselderij en de paprika schoon en snijd ze in 5 mm kleine blokjes. Was de tomaten en hak ze fijn. Verkruimel de tofu. Spoel de linzen en de bonen af en laat ze uitlekken.
- Verhit de olie in een ruime pan en bak de tofu al omscheppend lichtbruin. Voeg de ui, de knoflook, wortel, bleekselderij en de paprika en bak alles al omscheppend 5 minuten op een laag vuur.
- Verwarm de oven voor tot 160 °C.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, 250 ml water en de inhoud van het zakje Natuurlijk Lekker! toe en roer alles goed om. Leg de deksel op de pan en laat alles 10-15 minuten zachtjes sudderen.
- Roer de linzen en de bonen met de vloeibare bouillon door de groenten en warm alles al omscheppend goed door.
- Verwarm de enchilada's of tortilla’s volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vul ze met het groentemengsel en rol ze op.
- Leg ze naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Laat ze in de voorverwarmde oven in ± 7 minuten gratineren. Bestrooi ze vlak voor het serveren met de gehakte koriander.
- Serveer de enchilada's met parten avocado en plakjes limoen en een tomatensalade.
Wil je nog meer inspiratie op doen?
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Knorr.