De Italiaanse keuken is favoriet over de hele wereld. Waan je in zonnige sferen met deze 4 heerlijke recepten uit deze smaakvolle en toegankelijke keuken. Buon appetito!
Campari Spritz
1 glas
Ingrediënten
- 6 cl Campari
- 9 cl Prosecco
- 3 cl bruisend water
- schijfje sinaasappel
Bereidingswijze
- Giet de Campari, prosecco en het bruisende water in een met ijs gevuld wijnglas.
- Garneer met een schijfje verse sinaasappel.
Recept van Campari
Sardienen in de oven
4 personen - 40 minuten
Ingrediënten
- 4 aardappelen
- 2 ajuinen
- 4 teentjes look
- 4 el olijfolie
- 400g Elvea Polpa di pomodoro
- 1 kl zacht pimentpoeder
- 600 g verse sardienfilets (alternatief: Cocagne Sardienen )
- 4 el gehakte peterselie
Bereidingswijze
- Pel en snijd de aardappelen in plakjes.
- Pel en hak de uien en de look en laat ze in de olie stoven.
- Voeg er de aardappelplakjes, de Polpa di pomodoro, 1 glas water en het pimentpoeder bij.
- Dek af en laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur garen.
- Giet in een ovenschotel, schik er de sardienfilets op en overgiet met de saus.
- Kruid met peper en schuif ongeveer 12 minuten in de oven.
- Strooi net voor de opdienen de peterselie erover.
Recept van Elvea
Pizza margherita
1 pizza - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 Herta Pizzadeeg
- 100 ml tomatenpassata
- Bosje basilicum
- 1 el gedroogde oregano
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Scheur de buffelmozzarella in stukken.
- Rol het pizzadeeg samen met het bakpapier uit en schik op een bakplaat of rooster.
- Verdeel de tomatenpassata erover tot 2 cm van de rand.
- Werk af met de helft van de basilicum en kruid met gedroogde oregano.
- Plaats in de oven voor 15 minuten. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel er de mozzarella over.
- Werk af met de overige basilicum en kruid met peper en zout.
Recept van Herta
Spaghetti alla puttanesca
2 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 160 g Barilla Spaghetti nr. 5
- 200 g Barilla Basilico saus
- 20 g Extra vierge olijfolie
- 50 g ontzoute ansjovis, fijngestampt in een vijzel met een stamper -
- 1 teentje knoflook
- 25 g zwarte olijven zonder pit
- 25 g gezouten kappertjes
- 1 el fijngesnipperde peterselie,
Bereidingswijze
- Stamp de ansjovis fijn in een vijzel.
- Pel de knoflook en snij in fijne plakjes.
- Spoel de kappertjes en hak grof.
- Snij de zwarte olijven in twee.
- Verhit de olijfolie in een grote steelpan.
- Voeg de fijn gesneden knoflook en de fijngestampte ansjovis toe.
- Laat bakken tot de knoflook bruin begint te worden en de ansjovis opgelost is.
- Voeg de zwarte olijven, de kappertjes en de tomatensaus toe.
Bak al roerend enkele seconden op een hoog vuur - Kook intussen de spaghetti in een grote pot kokend gezouten water totdat die al dente is.
- Giet de pasta af en doe in een serveerschaal.
- Meng met de saus en bestrooi met peterselie.
Recept van Barilla
Ontdek de wereldkeuken via onze kookworkshops
Lees ook:
- De wereld op je bord: Libanese keuken
- De wereld op je bord: Thaïse keuken
- De wereld op je bord: Mexicaanse keuken