Maak het jezelf makkelijk met deze heerlijke fish pie met zalm, ansjovis en spinazie uit onze workshop ‘Heerlijke ovenschotels’. Perfect op voorhand én in grotere porties te maken.
- 600 g zalmhaasje
- 400 g spaghettigroenten (DV)
- 200 g babyspinazie
- 50 g tarwebloem
- 400 ml visfond
- 100 ml volle melk
- 250 ml sojaroom
- 1 limoen
- 800 g zachtkokende aardappelen
- 4 gezouten ansjovisfilets
- 100 g kruidenpaneermeel
- nootmuskaat
- boter
Ingrediënten
- Schil de aardappelen en kook 20’ gaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen na gaartijd af en laat drogen op een zacht vuur tot het vocht volledig is verdwenen.
- Snij de ansjovisfilets in stukjes en voeg samen met de melk en 2 el boter toe aan de aardappelen. Stamp tot een grove puree.
- Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
- Verhit 2 el boter in een kookpot.
- Bak de spaghettigroenten bijna gaar.
- Bestrooi de groenten met de tarwebloem en roer goed om.
- Voeg de sojaroom en de visfond toe en breng al roerend aan de kook.
- Laat enkele minuten doorkoken tot een dikke saus.
- Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken.
- Kruid met zwarte peper, zout en limoensap (naar smaak).
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de groenten met de saus over de bodem van een ovenschotel.
- Snij de zalm in blokjes van +/- 3 op 3 cm en verdeel over de groenten.
- Bedek met de grove puree en een laagje kruidenpaneermeel.
- Plaats 30’ in de oven.