Geef je feestdagen wat extra glans met een heerlijke cocktail. Onze lesgeefster Emmy legt je uit hoe je met bubbels 2 verrassend lekkere cocktails maakt. Geweldig voor de kerstfeestjes en natuurlijk ook om het nieuwe jaar in te luiden!
Freixenet Margarita
2 glazen
Ingrediënten
- 60 ml witte rum
- 60 ml sinaasappellikeur
- 120 ml Freixenet cava
- 100 ml koude citroenlimonade
- 2 limoenschijfjes
- 2 el zout
- 1 el tijmblaadjes (fijngehakt)
Bereidingswijze
- Meng de tijmblaadjes onder het zout. Ga met een schijfje limoen langs de randen van de glazen.
- Dip de randen in het zout.
- Meng de rum met de triple sec en de limonade.
- Verdeel over de glazen en vul aan met de champagne.
- Garneer de glazen met een schijfje limoen en steek er een rietje in.
- Santé!
Tanqueray French 75
2 glazen
Ingrediënten
- 100 ml tanqueray london dry
- 100 ml vers citroensap
- 20 ml rietsuikersiroop
- Freixenet cava
- Ijsblokken
Bereidingswijze
- Doe een aantal ijsblokken in de shaker en koel de shaker door de ijsblokken een aantal keer rond te draaien.
- Verwijder de ijsblokken .
- Giet de verschillende ingrediënten in de shaker. Sluit de shaker.
- Shake de ingrediënten.
- Giet de cocktail in fluitglazen en top af met cava.
- Santé!