Feestelijk met gazpacho, ga dan voor deze versie met rode biet. Bij deze gazpacho horen verfijnde toppings: een lepeltje zure room, pompoenpitten en verse plukjes dille. Smaak verzekerd!
- 250 g gestoomde rode bieten
- 2 appels
- 1 komkommer
- 1 citroen (sap)
- 3 el sojasaus
- 2 lente-uien
- 2 rijpe avocado's
- 0.5 plantje dille
- 3 el pompoenpitten
- 150 g zure room
Ingrediënten
- Was en schil de komkommer en de appels.
- Snij ze in kleine stukken, alsook de rode biet.
- Snipper de lente-uien fijn en pers het sap uit de citroen.
- Giet 1 l water in een blender en voeg de rode biet, de appel, de komkommer, het citroensap, de sojasaus en de lente-ui toe. Mix tot een romige soep.
- Snij de avocado in twee. Verwijder de schil en de pit en snij het vruchtvlees in grote stukken. Voeg de avocado toe aan de soep en mix opnieuw.
- Proef en breng met peper en zout op smaak indien nodig. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur in kleine glaasjes.
- Werk af met verse dille, pompoenpitten, zure room en zwarte peper.