Hoe pof en pel je kastanjes?

Chef kok Joruyn Verheyden zweert bij het poffen in plaats van het koken van kastanjes. Dit garandeert een heuse smaakexplosie. Maar hoe begin je hier nu aan?

  1. Maak de kastanjes schoon.
  2. Bedek een bakpaat met bakpapier en leg de kastanjes erop. Stel je oven in op 180 °C à 200 °C.
  1. Kijk wanneer de schil begint open te ‘poffen’. Dit duurt een 10-tal minuten bij kleine kastanjes en een 20-tal bij grotere exemplaren. Draai de kastanjes halverwege even om.
  1. Haal daarna de kastanjes uit de oven en giet er kokend water over. Zo komt de schil helemaal los van het vruchtvlees en laat ook het dunne, bittere velletje dat rond de vrucht zit los.
  1. Smakelijk! Mag het wat meer zijn? Gepofte kastanjes combineren heerlijk met suiker, boter of wat peper en zout.

Tip: Sorteer per grootte
“Heb je verschillende formaten kastanjes? Leg de kleintjes op een aparte bakplaat zodat je ze eerder uit de oven kan halen. De grotere exemplaren kunnen wat langer in de oven blijven tot ook zij etensklaar zijn.”

Tip: Op de barbecue!
Wil je het iets avontuurlijker? “Kastanjes op de barbecue zijn fenomenaal lekker! Leg ze op het grillrooster in een oude pan of zo’n aluminium bakje met gaten. Zo dringt de hitte van het vuur pijlsnel door tot in de kastanjes. Beweeg je pan voorzichtig heen en weer zodat het vruchtvlees goed loskomt van de pel. Na enkele minuten poffen ze open en zijn ze klaar om te pellen en verorberen!”



Ontdek onze inspirerende workshops

€ 0

gratis

Feestmenu voor iedereen: hapjes, voorgerecht en dessert

10/12 - Hapjes, voorgerecht en dessert waar al je gasten blij van worden? Volg onze online democooking.

€ 47

vernieuwd

Samen feesten

Stel slim een feestmenu samen dat iedereen smaakt: vleesliefhebbers, visfanaten, vegetariërs en kids!

€ 0

gratis

Feestmenu voor iedereen: hoofdgerecht

11/12 - Een heerlijk hoofdgerecht voor veggie-lovers én vleesfans? Volg onze online democooking.

€ 7

met boekvoordeel

Claudia Van Avermaet: meer rust in je leven in 7 stappen

03/12 - Claudia leert je terug connectie maken met je lichaam door het stellen van grenzen, weer te leren voelen & bewust te onthaasten.

€ 42

Cantina Mexicana

Bestemming: Mexico! Ontdek de Mexicaanse keuken en maak enkele typische gerechten met hun zonnige smaken.

€ 42

Met de wok op reis

In deze workshop wereldkeuken leer je wokken als de beste! Experimenteren met smaak en ingrediënten: de wok kent voor jou geen grenzen meer!

€ 42

Winterse stoofpotjes

Deze winterse kookworkshop ademt gezelligheid! Welk stoofpotje met wild, vlees of veggie is jouw topper?

€ 80

Bakken met desem

Met veel geduld om de natuur haar werk te laten doen, maak je zelf een desembrood en allerlei lekkers met de restdesem.

€ 47

Feestelijk vegetarisch menu

Maak samen een origineel feestmenu met groenten in de schijnwerpers. De ideale inspiratie voor de feestdagen!