Wil je natuurlijk snacken? Pak een kommetje homemade granola, voeg wat melk of yoghurt toe en voilà! Gezien in onze workshop ‘Koken met pit(ten), noten en zaden’.
Ingrediënten
2 el arachideolie
2 el vloeibare honing
4 druppels vanille-extract
125 ml ahornsiroop
300 g havermoutvlokken
75 g zachte veenbessen
40 g witte sesamzaadjes
50 g pompoenpitten
50 g zonnebloempitten
100 g amandelschilfers
100 g kokosschilfers
Oïkos
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160°C.
Meng de arachideolie met de vloeibare honing, het vanille-extract en de ahornsiroop in een grote mengkom.
Voeg de havermoutvlokken, de witte sesamzaadjes, de pompoenpitten, de zonnebloempitten en de amandelschilfers toe aan de mengkom en meng alles goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort de mengeling uit over de bakplaat. Trek alles goed open zodat het over de volledige bakplaat ligt.
Plaats 20’ in de oven. Voeg dan de kokosschilfers en de veenbessen toe en plaats nog ± 10’ in de oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
TIP: Bewaar de granola in een glazen bokaal met deksel, zo blijft deze zeker een paar weken houdbaar. Lekker met yoghurt en fruit naar keuze.