Geef kleur aan je apero met deze heerlijke rodebietenhummus van Sylvie-Anne. Ideaal om mooie zomeravonden op te fleuren!
- 2 gekookte rode bietjes
- 3 teentjes knoflook
- 1 blik (310 g) kikkererwten
- 2 el tahin
- 100 g amandelen
- 0.5 citroen (sap)
- 2 el balsamicoazijn
- 1 kl chilivlokken
- 1 dl extra vierge olijfolie
- 50 g sesamzaad
- 50 g pijnboompitten
- 0.5 plantje dille
- peper & zout
Ingrediënten
- Pel de teentjes knoflook.
- Spoel de kikkererwten grondig en laat uitlekken.
- Pluk ongeveer een handvol dilleblaadjes.
- Mix de amandelen 5’ à 10’ tot een smeuïge amandelpasta.
- Snij de bietjes in grove stukken en doe ze in een foodprocessor.
- Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve het sesamzaad, de pijnboompitten en de verse dille.
- Voeg 2 el van je zelfgemaakte amandelpasta toe en mix.
- Rooster het sesamzaad en de pijnboompitten in een droge pan.
- Hak de verse dille fijn, meng alles onder elkaar en bewaar als topping.
- Schep de hummus in een kommetje en bestrooi met de topping van sesamzaad, pijnboompitten en dille.