Hummus van rode biet

Geef kleur aan je apero met deze heerlijke rodebietenhummus van Sylvie-Anne. Ideaal om mooie zomeravonden op te fleuren!

    Ingrediënten

  • 2 gekookte rode bietjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik (310 g) kikkererwten
  • 2 el tahin
  • 100 g amandelen
  • 0.5 citroen (sap)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 dl extra vierge olijfolie
  • 50 g sesamzaad
  • 50 g pijnboompitten
  • 0.5 plantje dille
  • peper & zout

    Bereiding

  1. Pel de teentjes knoflook.
  2. Spoel de kikkererwten grondig en laat uitlekken.
  3. Pluk ongeveer een handvol dilleblaadjes.
  4. Mix de amandelen 5’ à 10’ tot een smeuïge amandelpasta.
  5. Snij de bietjes in grove stukken en doe ze in een foodprocessor.
  6. Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve het sesamzaad, de pijnboompitten en de verse dille.
  7. Voeg 2 el van je zelfgemaakte amandelpasta toe en mix.
  8. Rooster het sesamzaad en de pijnboompitten in een droge pan.
  9. Hak de verse dille fijn, meng alles onder elkaar en bewaar als topping.
  10. Schep de hummus in een kommetje en bestrooi met de topping van sesamzaad, pijnboompitten en dille.

Bekijk de video: