Indische kaviaar van aubergines

Bart helpt je stap voor stap een Indische auberginekaviaar bereiden. Een echte aanrader voor de veggie liefhebbers onder ons!

    Ingrediënten

  • 3 aubergines
  • 4 teentjes look
  • 1 rode ui
  • 5 gr geraspte gember
  • 1 kleine groene chilipeper
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl komijn
  • 0.5 kl kaneelpoeder
  • 2 rijpe tomaten
  • 60 ml olijfolie
  • 50 ml citroensap
  • Sneetjes brood

    Bereiding

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Was de aubergines. Prik met een vork gaatjes op verschillende plaatsen. Controleer of de houtskool een temperatuur van 210°C bereikt heeft (je kan je hand er 4 seconden boven houden).
  3. Plaats de aubergines op het warme geoliede rooster.
  4. Rooster ze gedurende 20’ tot 25’ en draai ze geregeld om, tot ze mooi plat zijn en de schil zwart blakert.
  5. Snipper de rode ui, de groene chilipeper en de teentjes look fijn.
  6. Pel en ontpit ondertussen de tomaten en snij ze in blokjes.
  7. Stoof de rode ui, de look, de geraspte gember en 1 koffielepel groene chilipeper aan in een pan met olijfolie.
  8. Voeg de twee gepelde en in stukjes gesneden tomaten toe, alsook de komijn en het kaneelpoeder. Laat gedurende 5’ garen en zet even opzij.
  9. Plaats de geroosterde aubergines op een bord om ze te laten afkoelen.
  10. Verwijder voorzichtig de aangebrande schil, plaats het auberginevlees in een vergiet en laat gedurende 20’ uitlekken.
  11. Voeg het auberginevlees en de tomatenbereiding samen en voeg een afgestreken koffielepel kurkuma toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper en laat 3’ sudderen.
  12. Voeg tot slot het citroensap toe en plet het geheel met een vork.
  13. Proef, kruid indien nodig bij en plaats de bereiding in de koelkast.
  14. Dien op met sneetjes geroosterd brood.

Bekijk de video: