Bart helpt je stap voor stap een Indische auberginekaviaar bereiden. Een echte aanrader voor de veggie liefhebbers onder ons! |
- 3 aubergines
- 4 teentjes look
- 1 rode ui
- 5 gr geraspte gember
- 1 kleine groene chilipeper
- 1 kl kurkuma
- 1 kl komijn
- 0.5 kl kaneelpoeder
- 2 rijpe tomaten
- 60 ml olijfolie
- 50 ml citroensap
- Sneetjes brood
Ingrediënten
- Steek de barbecue aan.
- Was de aubergines. Prik met een vork gaatjes op verschillende plaatsen. Controleer of de houtskool een temperatuur van 210°C bereikt heeft (je kan je hand er 4 seconden boven houden).
- Plaats de aubergines op het warme geoliede rooster.
- Rooster ze gedurende 20’ tot 25’ en draai ze geregeld om, tot ze mooi plat zijn en de schil zwart blakert.
- Snipper de rode ui, de groene chilipeper en de teentjes look fijn.
- Pel en ontpit ondertussen de tomaten en snij ze in blokjes.
- Stoof de rode ui, de look, de geraspte gember en 1 koffielepel groene chilipeper aan in een pan met olijfolie.
- Voeg de twee gepelde en in stukjes gesneden tomaten toe, alsook de komijn en het kaneelpoeder. Laat gedurende 5’ garen en zet even opzij.
- Plaats de geroosterde aubergines op een bord om ze te laten afkoelen.
- Verwijder voorzichtig de aangebrande schil, plaats het auberginevlees in een vergiet en laat gedurende 20’ uitlekken.
- Voeg het auberginevlees en de tomatenbereiding samen en voeg een afgestreken koffielepel kurkuma toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper en laat 3’ sudderen.
- Voeg tot slot het citroensap toe en plet het geheel met een vork.
- Proef, kruid indien nodig bij en plaats de bereiding in de koelkast.
- Dien op met sneetjes geroosterd brood.