Laat je verrassen door de unieke smaak van deze knolseldersoep met pastinaak en peer. Serveer met homemade hazelnootstengels, succes verzekerd!
- 0.5 pastinaak
- 250 g knolselder
- 0.5 ajuin
- 25 g hazelnoten
- 2 peren
- platte peterselie
- 1 el olijfolie
- 1 kl kerriepoeder
- 1 l kippenbouillon
- 2 vellen bladerdeeg
- 25 g gemalen kaas
Ingrediënten
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de pastinaak en de knolselder en snij in stukken. Pel de ui en snij in grove stukken. Hak de hazelnoten grof.
- Schil 1 peer, verwijder het klokhuis en snij in stukken.
- Verdeel de knolselder, pastinaak en ui over een ovenplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en bestrooi met het kerriepoeder. Plaats gedurende 20’ in de oven.
- Doe de geroosterde groenten in een kookpot, voeg de gesneden peer en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat vervolgens 15’ op een zacht vuur verder koken.
- Mix de soep fijn met de staafmixer.
- Wrijf de eidooier uit over het bladerdeeg, bestrooi met de hazelnoten en verdeel er de kaas over. Snij het deeg in repen van +/- 2 cm breedte. Neem de repen vast aan de uiteinden, draai ze een paar keer om tot een spiraal en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Bak de hazelnootstengels gedurende 15’ in de oven op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Schil de tweede peer, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Schep de soep in diepe borden. Werk af met de blokjes peer, bestrooi met de platte peterselie en besprenkel met enkele druppeltjes olijfolie.
- Serveer met de hazelnootstengels.