Loempia's maken

Proeven van een heerlijk vakantiegevoel? Dat kan ook door de wereld op je bord te toveren. We nemen je mee naar Azië, met een recept voor pittige loempia’s!

    Ingrediënten

  • 100 g nestnoedels
  • 1 kipfilet
  • 1 wortel
  • 2 rode pepertjes
  • 1 lente-ui
  • 3 teentjes look
  • 1 el geraspte gember
  • boter
  • 1 el sambal oelek
  • 50 g erwten
  • 2 el koriander
  • 1 el vissaus
  • brickdeeg
  • 1 eigeel
  • loempiasaus

    Bereiding

  1. Kook de nestnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Koel ze onder koud water, snij ze fijn en bewaar ze.
  2. Snij de kipfilet in zeer fijne blokjes.
  3. Snij de wortel in zeer fijne julienne.
  4. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper ze fijn.
  5. Snij de lente-ui in fijne rondjes.
  6. Pel en pers de teentjes look.
  7. Schil de gember en rasp fijn.
  8. Wok de kip en alle groentjes gaar in een beetje boter en voeg de gember en sambal oelek eraan toe.
  9. Blancheer de erwten en koel ze onder koud water.
  10. Snipper de koriander fijn.
  11. Meng alles in een grote kom samen met de koriander en de vissaus.
  12. Snijd de vellen brickdeeg telkens in 2 stukken en verdeel de vulling over de velletjes.
  13. Plooi ze van onder naar boven stevig op tot de helft en smeer de bovenkant in met een beetje eigeel.
  14. Plooi vervolgens het rechter- en linkerstuk naar binnen en rol ze vervolgens volledig verder op.
  15. Frituur ze goudbruin op 180° C.
  16. Serveer ze met de loempiasaus.

Bekijk de video: