Proeven van een heerlijk vakantiegevoel? Dat kan ook door de wereld op je bord te toveren. We nemen je mee naar Azië, met een recept voor pittige loempia’s!
- 100 g nestnoedels
- 1 kipfilet
- 1 wortel
- 2 rode pepertjes
- 1 lente-ui
- 3 teentjes look
- 1 el geraspte gember
- boter
- 1 el sambal oelek
- 50 g erwten
- 2 el koriander
- 1 el vissaus
- brickdeeg
- 1 eigeel
- loempiasaus
Ingrediënten
- Kook de nestnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Koel ze onder koud water, snij ze fijn en bewaar ze.
- Snij de kipfilet in zeer fijne blokjes.
- Snij de wortel in zeer fijne julienne.
- Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snipper ze fijn.
- Snij de lente-ui in fijne rondjes.
- Pel en pers de teentjes look.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Wok de kip en alle groentjes gaar in een beetje boter en voeg de gember en sambal oelek eraan toe.
- Blancheer de erwten en koel ze onder koud water.
- Snipper de koriander fijn.
- Meng alles in een grote kom samen met de koriander en de vissaus.
- Snijd de vellen brickdeeg telkens in 2 stukken en verdeel de vulling over de velletjes.
- Plooi ze van onder naar boven stevig op tot de helft en smeer de bovenkant in met een beetje eigeel.
- Plooi vervolgens het rechter- en linkerstuk naar binnen en rol ze vervolgens volledig verder op.
- Frituur ze goudbruin op 180° C.
- Serveer ze met de loempiasaus.