Mini-pavlova's met bosbessen en amandelroom

In Australië en Nieuw-Zeeland zijn ze dol op deze feestelijke dessertjes op basis van meringue. En wie kan ze ongelijk geven? Je kids helpen vrolijk mee om de minipavlova’s uit onze workshop ‘Zomerdessertjes à la minute’ te versieren.

    Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 3 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 80 g bloemsuiker
  • 0.5 kl maïzena
  • 100 ml verse room
  • 4 el disaronno original
  • 4 el amandelschilfers
  • 8 el bosbessenconfituur
  • 1 bakje bosbessen of ander rood fruit

    Bereiding

  1. Verwarm de oven op 120°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Ontvet een kom met citroensap en klop hierin 3 eiwitten schuimig.
  3. Blijf doorkloppen tot het eiwit stevige pieken vormt.
  4. Roer de Maïzena voorzichtig door het eiwitschuim.
  5. Schep dit mengsel in een spuitzak, spuit 20 hoopjes schuim van +- 4 cm doorsnede op de bakplaat en laat gedurende 5 min drogen in de oven.
  6. Haal de meringues uit de oven en vorm met je vinger kleine "kratertjes".
  7. Zet opnieuw in de oven gedurende 60 min.
  8. Klop de verse room op tot yoghurtdikte.
  9. Spatel er voorzichtig de zure room en de amaretto doorheen.
  10. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan op een laag vuur goudbruin, schud hierbij de pan regelmatig om.
  11. Verwarm de bosbessenconfituur (lauw).
  12. Verdeel 5 mini- pavlova’s over een bord.
  13. Schep in elke pavlova een beetje confituur, leg er verse bosbessen op en lepel er wat amandelroom over.
  14. Verdeel de rest van de bosbessen, de amaldelroom en het amandelschaafsel er tussendoor.

Bekijk de video: