Oosterse kipfilet

Deze ‘Oosterse kipfilet’ uit onze workshop ‘De perfecte barbecue’, bewijst dat je ook héél verrassend kan grillen. Het geheim zit ‘m vooral in de kruiden en de knapperige wokgroentjes in papillot. Mmm, hoe zeg je njam-njam in het Chinees?

    Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • kipkruiden
  • 800 g Chinese workgroenten
  • 2 kl rode curry
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • Barbecook gasbarbecue Siesta 412
  • aluminiumfolie

    Bereiding

  1. Kruid de kipfilets aan beide zijden met de kipkruiden.
  2. Bak deze kort en hevig aan beide zijden op een direct vuur op de Barbecook gasbarbecue .
  3. Haal de kipfilets van het rooster en steek deze in de perfecte papillot, samen met de wokgroenten.
  4. Neem per papillot een halve kipfilet, 200 g groenten, ½ kl rode curry en een ¼ van het blikje kokosmelk.
  5. Laat deze verder garen op de Barbecook gasbarbecue op middelhoge temperatuur.

Bekijk de video: