Oosterse noedelsalade

Op zoek naar een toffe salade met veel smaak? Dan is deze Oosterse noedelsalade , met Chinese kool, geroosterde amandelen en gemberdressing, de moeite om uit te proberen! Superlekker en 100% vegetarisch!

    Ingrediënten

  • ½ Chinese kool
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • ½ plantje koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el gepelde amandelen
  • 1 rode peper
  • 125 g boekweitnoedels
  • 1 el sesamolie
  • 1 bakje veggie kipstukjes
  • 250 ml soja cuisine
  • 2 teentjes look
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde koriander
  • Olijfolie
  • Zeezout & zwarte peper
  • 1 duim gember
  • Snuifje chilivlokken
  • 100 g amandelpasta
  • 1 citroen
  • 2 el esdoornsiroop
  • 3 el shoyu
  • 2 el sesamolie

    Bereiding

  1. Pers de look uit in een kom.
  2. Voeg de soja cuisine en de gedroogde kruiden toe.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg vervolgens ook de vegan kipstukjes toe aan deze marinade, meng goed en laat 30’ marineren in de koelkast (max. 2 uur).
  5. Breng water aan de kook en kook de noedels gaar in ongeveer 6’.
  6. Giet af en spoel met koud water.
  7. Voeg de sesamolie toe en meng onder de noedels.
  8. Rooster de amandelen lichtbruin in een droge pan met antiaanbaklaag.
  9. Laat de amandelen afkoelen in een kommetje en hak ze vervolgens fijn.
  10. Snij de helft van de Chinese kool zeer fijn en zet opzij in een slakom.
  11. Snij de paprika in dunne reepjes en rasp de wortelen.
  12. Snipper de verse koriander en de rode peper fijn.
  13. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  14. oeg de gesneden groenten samen met de noedels toe aan de Chinese kool.
  15. Meng goed en bewaar in de koelkast.
  16. Verhit de olijfolie in een pot op een middelhoog vuur.
  17. Voeg de veggie kippenstukjes met de marinade toe en breng alles tegen het kookpunt.
  18.  Zet een deksel op de pot en laat het geheel ongeveer 15’ sudderen.
  19. Haal het deksel van de pot en laat nog 10’ garen op een zacht vuur.
  20. Schep de kip uit de marinade en zet opzij.
  21. Schil de gember en pers het sap van de citroen.
  22. Mix alle ingrediënten even in een hakmolen.
  23. Roer de dressing door de noedelsalade en leg er de gepocheerde kippenstukjes bovenop.
  24. Giet er indien gewenst een beetje marinadesaus overheen.
  25. Werk de salade af met verse koriander en de fijngehakte amandelen.

Bekijk de video hier: