Op zoek naar een toffe salade met veel smaak? Dan is deze Oosterse noedelsalade , met Chinese kool, geroosterde amandelen en gemberdressing, de moeite om uit te proberen! Superlekker en 100% vegetarisch!
- ½ Chinese kool
- 1 rode paprika
- 2 wortelen
- ½ plantje koriander
- 2 lente-uitjes
- 2 el gepelde amandelen
- 1 rode peper
- 125 g boekweitnoedels
- 1 el sesamolie
- 1 bakje veggie kipstukjes
- 250 ml soja cuisine
- 2 teentjes look
- 1 kl gedroogde oregano
- 1 kl gedroogde koriander
- Olijfolie
- Zeezout & zwarte peper
- 1 duim gember
- Snuifje chilivlokken
- 100 g amandelpasta
- 1 citroen
- 2 el esdoornsiroop
- 3 el shoyu
- 2 el sesamolie
Ingrediënten
- Pers de look uit in een kom.
- Voeg de soja cuisine en de gedroogde kruiden toe.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg vervolgens ook de vegan kipstukjes toe aan deze marinade, meng goed en laat 30’ marineren in de koelkast (max. 2 uur).
- Breng water aan de kook en kook de noedels gaar in ongeveer 6’.
- Giet af en spoel met koud water.
- Voeg de sesamolie toe en meng onder de noedels.
- Rooster de amandelen lichtbruin in een droge pan met antiaanbaklaag.
- Laat de amandelen afkoelen in een kommetje en hak ze vervolgens fijn.
- Snij de helft van de Chinese kool zeer fijn en zet opzij in een slakom.
- Snij de paprika in dunne reepjes en rasp de wortelen.
- Snipper de verse koriander en de rode peper fijn.
- Snij de lente-uitjes in ringetjes.
- oeg de gesneden groenten samen met de noedels toe aan de Chinese kool.
- Meng goed en bewaar in de koelkast.
- Verhit de olijfolie in een pot op een middelhoog vuur.
- Voeg de veggie kippenstukjes met de marinade toe en breng alles tegen het kookpunt.
- Zet een deksel op de pot en laat het geheel ongeveer 15’ sudderen.
- Haal het deksel van de pot en laat nog 10’ garen op een zacht vuur.
- Schep de kip uit de marinade en zet opzij.
- Schil de gember en pers het sap van de citroen.
- Mix alle ingrediënten even in een hakmolen.
- Roer de dressing door de noedelsalade en leg er de gepocheerde kippenstukjes bovenop.
- Giet er indien gewenst een beetje marinadesaus overheen.
- Werk de salade af met verse koriander en de fijngehakte amandelen.