Proef de Italiaanse zon in dit klassieke dessert uit onze workshop ‘Easy Italian’. Pannacotta is makkelijk te maken en smaakt heerlijk met vers geplukte bosvruchten. Rode bessen, veenbessen, braambessen, framboosjes… Varieer naar hartenlust!
- 500 ml room
- 9 g gelatineblaadjes
- 70 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el cassis
- 250 g bosvruchten
- 2 el suiker
Ingrediënten
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Breng in een steelpan de room, de suiker en de vanillesuiker aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost.
- Neem de pan van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de warme room. Voeg de cassis toe.
- Verdeel het geheel over metalen puddingvormpjes (tot de helft) en plaats in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de bosvruchten met 2 eetlepels suiker en 2 à 3 eetlepels water tot er sap vrijkomt. Laat vervolgens afkoelen op kamertemperatuur.
- Werk af met de bosvruchten en serveer.