Pasta carbonara: ondertussen al bijna even populair als bolognese! Aziza toont je in deze video hoe je dit pastagerecht 100% authentiek klaarmaakt. Delizioso!
- 320 g spaghetti
- 150 g spek
- 6 dooiers van middelgrote eieren
- 50 g pecorino romano
- Fijn zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
Ingrediënten
- Versnij het spek in mooie, dikke blokjes. Haal het zwoerd eraf, maar laat voldoende vet aan het vlees.
- Bak de spekblokjes in de pan op een rustig vuurtje, zonder extra vetstof toe te voegen.
- Breng 1l water per 100 gram pasta aan de kook. Voeg een snuifje zout aan het water toe. Laat 8 à 9 minuten koken.
- Voeg 6 eigelen toe in een kom, voeg zwarte peper toe. Klop alles los met een klopper.
- Voeg hier de fijngeraspte pecorino aan toe, terwijl je blijft roeren.
- Voeg wat kookvocht uit de kookpot toe aan het mengsel. Meng tot een je gladde massa hebt.
- Haal de pasta uit de kookpot en voeg ze toe aan de pan met spekjes.
- Haal de pan met pasta en spek van het vuur. Voeg de ei-mengeling toe in de pan. Meng dit goed door de pasta.
- Voeg nog wat kookvocht toe om het geheel wat romiger te maken. Meng nog eens goed door en je bent klaar om te serveren.
- Werk je gerecht af met nog wat peper en pecorino. Smakelijk!