Pastasalade van gegrilde groenten

Op warme dagen snak je naar iets fris: bijvoorbeeld deze pastasalade met gezonde gegrilde groenten. Drink er een glaasje rosé of een ijskoud biertje bij: dan is deze umami bomb uit onze workshop ‘Easy Italian’ op z’n best.

    Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 kleine rode uien
  • 30 g pijnboompitten
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • italiaanse kruiden
  • 50 g rucola

    Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Snij de courgettes en aubergines in plakken en de paprika’s in repen.
  3. Pel de uien en snij ze in partjes.
  4. Schik op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
  5. Laat 30 à 40 minuten garen in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
  7. Giet af en schep door de gegrilde groenten
  8. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  9. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  10. Schep tomatenstukjes, raketsla en pijnboompitten door de gegrilde groenten.

Bekijk de video: