Op warme dagen snak je naar iets fris: bijvoorbeeld deze pastasalade met gezonde gegrilde groenten. Drink er een glaasje rosé of een ijskoud biertje bij: dan is deze umami bomb uit onze workshop ‘Easy Italian’ op z’n best.
Ingrediënten
400 g penne
2 courgettes
2 aubergines
1 rode paprika
1 gele paprika
2 kleine rode uien
30 g pijnboompitten
100 g zongedroogde tomaten
olijfolie
italiaanse kruiden
50 g rucola
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C.
Snij de courgettes en aubergines in plakken en de paprika’s in repen.
Pel de uien en snij ze in partjes.
Schik op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout.
Laat 30 à 40 minuten garen in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
Giet af en schep door de gegrilde groenten
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schep tomatenstukjes, raketsla en pijnboompitten door de gegrilde groenten.
Tover een artisanale broodkrans met camembert op je feesttafel. Wedden dat er geen kruimel overblijft?
Smoothie met een twist
Recept
Geef je fruitinname een boost met dit ijskoude smoothierecept met een twist.
Caribbean sunset mocktail
Recept
Op zomerse dagen zorgt deze mocktail voor instant verkoeling. De ‘sunset orange’ kleur en Maraschinokers geven je een Caribisch vakantiegevoel. Ideaal voor bij de BBQ!