Hoe verrassend anders soep kan zijn, ontdek je in dit recept met conference peren, look, ui en Hervekaas. Ideaal ook als als origineel amuse glaasje!
- 4 dikke ajuinen
- 8 Conference peren
- 4 l water
- 8 bouillonblokjes van kip
- 50 g boter
- 4 el bloem
- 1 Brugse dentelle OF herve kaas
- 1 bol gerookte look
Ingrediënten
- Stoof de ajuin, zonder te kleuren, in een weinig water.
- Verwijder de steeltjes van de peren en snij de peren in stukken zónder te pellen en het klokhuis te vermijden.
- Voeg toe bij de ajuin en leg er een in twee gesneden bol gerookte look bij.
- Bestrooi met 4 soeplepels bloem. Goed mengen.
- Voeg het water en 8 bouillon blokjes toe.
- Laat 20 min garen.
- Snij de kaas in stukken, laat er de korst aan. Voeg bij de soep. Laat even opkoken.
- Haal van het vuur en mix de soep fijn.
- Giet door een puntzeef.
- Voeg de kaas toe, Mix nog even goed door.
- Voeg de room toe en breng op smaak.
- Serveer zeer warm.