Perensoep

Hoe verrassend anders soep kan zijn, ontdek je in dit recept met conference peren, look, ui en Hervekaas. Ideaal ook als als origineel amuse glaasje!

    Ingrediënten

  • 4 dikke ajuinen
  • 8 Conference peren
  • 4 l water
  • 8 bouillonblokjes van kip
  • 50 g boter
  • 4 el bloem
  • 1 Brugse dentelle OF herve kaas
  • 1 bol gerookte look

    Bereiding

  1. Stoof de ajuin, zonder te kleuren, in een weinig water.
  2. Verwijder de steeltjes van de peren en snij de peren in stukken zónder te pellen en het klokhuis te vermijden.
  3. Voeg toe bij de ajuin en leg er een in twee gesneden bol gerookte look bij.
  4. Bestrooi met 4 soeplepels bloem. Goed mengen.
  5. Voeg het water en 8 bouillon blokjes toe.
  6. Laat 20 min garen.
  7. Snij de kaas in stukken, laat er de korst aan. Voeg bij de soep. Laat even opkoken.
  8. Haal van het vuur en mix de soep fijn.
  9. Giet door een puntzeef.
  10. Voeg de kaas toe, Mix nog even goed door.
  11. Voeg de room toe en breng op smaak.
  12. Serveer zeer warm.

Bekijk de video: