Bij een zomers aperomoment mag een pestodip niet ontbreken. Waag je eens aan deze originele versie met pistachenootjes en munt.
- 4 teentjes knoflook
- 1 dl olijfolie
- 60 g pistachenoten
- 40 g pijnboompitten
- 2 plantjes munt
- 1 plantje basilicum
- 0.5 citroen (sap + zeste)
- 8 g Parmezaanse kaas (blok)
- snuifje fleur de sel
Ingrediënten
- Pel de teentjes knoflook en de pistachenoten.
- Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur in een pan en bak de teentjes knoflook tot ze lichtjes beginnen te bruinen (ong. 15’).
- Haal de pan van het vuur, giet de teentjes knoflook over in een kommetje en laat volledig afkoelen.
- Rooster de pistachenoten en de pijnboompitten in een droge pan, giet over in een koud kommetje en laat volledig afkoelen.
- Pluk +/- 60 g muntblaadjes en 20 g basilicumblaadjes.
- Spoel de blaadjes onder water en laat drogen.
- Doe de knoflook, de noten en de pitten in de foodprocessor en hak grof.
- Rasp de Parmezaanse kaas, voeg toe en hak opnieuw.
- Voeg dan de olijfolie en een snuifje fleur de sel toe samen met de munt- en basilicumblaadjes en mix.
- Voeg tenslotte de zeste en het sap van ½ citroen toe.
- Mix nog een laatste keer kort.