Twee picknick-recepten voor wraps die je makkelijk kan meenemen. We zorgen ook nog voor een lekker fris drankje én een dessertje dat niet mag ontbreken in je picknickmand. Leg je picknickdeken maar al klaar!
Wraps zijn perfect voor in de picknickmand! Of je nu een restje groenten, vlees of pasta over hebt, zowat elk ingrediënt kan je kwijt in je wrap. Snel oprollen, inpakken en klaar!
Chicken caesar wrap
4 personen
Ingrediënten
- 4 Poco Loco wraps (natuur of volkoren)
- 200 gr. gebakken kipfilet (gekruid en in reepjes gesneden)
- Kropsla
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- Gesnipperde lente-ui
- 2 à 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel zachte mosterd
- 4 eetlepels parmezaanschilfers
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- Pers het teentje knoflook en meng met de mayonaise en mosterd.
- Voeg reepjes gebakken kipfilet toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Plaats een vierde van de mix in het midden van een wrap.
- Garneer met met wat parmezaanschilfers, kropsla, tomatenblokjes en lente-ui en rol stevig op.
- Snijd de rol in twee en serveren maar!
Recept in samenwerking met Poco Loco
Wrap met geitenkaas, rode biet en walnoot
4 personen
Ingrediënten
- 4 Poco Loco wraps (natuur, volkoren of beetroot)
- 2 rode bieten, voorgekookt
- 1 à 2 geitenkaas buches
- Rucola
- Walnoten
- Mosterdvinaigrette
Bereidingswijze
- Smeer je wrap in met mosterdvinaigrette.
- Snijd de rode biet in kleine blokjes en plaats deze op de wrap.
- Leg er enkele stukjes geitenkaas bij schik er de rucola en walnoten op.
- Rol het geheel stevig op en snijd de rol in twee.
Recept in samenwerking met Poco Loco
Vegetarische wraps
4 stuks - 15 minuten
Ingrediënten
- 4 Spar wraps
- 1 bakje auberginespread
- 1 zak Spar veldsla met rode biet
- 20 Veggitude falafelballetjes
Bereidingswijze
- Bak de falafels krokant in een oven op 180°C. Laat afkoelen.
- Bestrijk de wrap met de auberginespread. Beleg met veldsla.
- Breek de falafel er in stukjes over en rol de wrap op.
- Snij in stukjes (als je dat wil).
Geparfumeerd water
4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 100 g rood fruit
- 3 l water
- 1 takje rozemarijn
- 1 limoen
- 1 komkommer
- 8 blaadjes verse munt
- 1 stokje kaneel
- 4 Spar gedroogde abrikozen
Bereidingswijze
- Water met komkommer en munt:
snij 1 limoen in schijfjes.
Laat een paar schijfjes komkommer samen met 8 muntblaadjes en de limoenschijfjes 1 nacht marineren in 1 l water in de koelkast. - Water met rood fruit en rozemarijn:
laat 100 g rood fruit en 1 takje rozemarijn in 1 l water 1 nacht marineren in de koelkast. - Water met gedroogde abrikozen en kaneel:
laat 1 kaneelstok en 4 Spar gedroogde abrikozen in 1 l water 1 nacht marineren in de koelkast.
Frambozenyoghurtmuffins
30 minuten
Ingrediënten
- 1 kl bakpoeder
- 270 g bloem
- 1 kl vanille-extract
- 200 ml volle yoghurt
- 170 g fijne suiker
- 2 Spar eieren
- 125 g verse frambozen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een muffinvorm met papiertjes of vet de muffinvorm in met boter en bestuif hem daarna met bloem. Klop alle overtollige bloem weg.
- Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Klop de yoghurt, eieren, vanille-extract en suiker in een maatbeker op.
- Voeg de natte ingrediënten aan de droge toe en roer alles voorzichtig met een houten lepel.
- Voeg de frambozen toe en roer lichtjes door.
- Verdeel het beslag over de bakvormpjes en laat de muffins 15 tot 20 minuten bakken.
- Test na 15 minuten of ze gaar zijn door een houten prikkertje in het midden van een muffin te steken. (Het prikkertje moet schoon zijn als het er weer uit komt.)