Plantaardige avocado en tomaten dip

Op zoek naar een plantaardige dip voor je feest of voor elke dag van de week? Deze romige dip is niet alleen gemakkelijk te bereiden, hij smaak bovendien heerlijk. Let’s dip!

    Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 75 g Philadelphia Plantaardig
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 limoen
  • Optioneel: chilipoeder, verse koriander

    Bereiding

  1. Snijd met een mes de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom met een lepel. Plet de avocado met een vork. Pers het sap van de limoen over de geplette avocado zodat deze niet bruin wordt.
  2. Was de tomaat, pel de ui en het knoflookteentje en snijd alles in kleine blokjes. Meng alles door elkaar. Kruid naar smaak met peper en zout, verse koriander en chilipoeder.
  3. Voeg de Philadelphia toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Smeer de avocado-dip op je boterham of op een wrap of gebruik als dip op je borrelplank om lekker te dippen.

In samenwerking met onze partner Philadelphia.


Ontdek onze kookworkshops