Straks een pompoen uithollen voor Halloween? Maak wat lekkers met het vruchtvlees, zoals deze crazy pompoen-gingercocktail!
- 30 g kastanjepompoen
- 0.5 bio citroen
- 1 kl vloeibare honing
- 40 ml blended whisky
- 100 ml ginger beer
- 6 ijsblokjes
- 0.5 el rietsuiker
Ingrediënten
- Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten.
- Snij de pompoen in blokjes.
- Kook de pompoenblokjes gedurende 12’.
- Giet af, mix fijn en laat afkoelen.
- Pers een halve citroen en snij vervolgens de schil eraf. Snij de schil in repen van 0,5 cm.
- Doe de pompoenpuree in een cocktailshaker, voeg 1 kl vloeibare honing en het citroensap toe. Goed schudden.
- Voeg 3 blokjes ijs en de whisky toe. Nog eens schudden gedurende 10 sec.
- Dep de rand van het glas in de vloeibare honing en dep het vervolgens in de rietsuiker.
- Doe de andere 3 blokjes voorzichtig in het glas en giet de inhoud ook voorzichtig in het glas.
- Giet er het ginger beer over en meng met een staafje.
- Werk de cocktail af met de schil van de citroen. Serveer onmiddellijk.