Pumpkin and gingercocktail

Straks een pompoen uithollen voor Halloween? Maak wat lekkers met het vruchtvlees, zoals deze crazy pompoen-gingercocktail!

    Ingrediënten

  • 30 g kastanjepompoen
  • 0.5 bio citroen
  • 1 kl vloeibare honing
  • 40 ml blended whisky
  • 100 ml ginger beer
  • 6 ijsblokjes
  • 0.5 el rietsuiker

    Bereiding

  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten.
  2. Snij de pompoen in blokjes.
  3. Kook de pompoenblokjes gedurende 12’.
  4. Giet af, mix fijn en laat afkoelen.
  5. Pers een halve citroen en snij vervolgens de schil eraf. Snij de schil in repen van 0,5 cm.
  6. Doe de pompoenpuree in een cocktailshaker, voeg 1 kl vloeibare honing en het citroensap toe. Goed schudden.
  7. Voeg 3 blokjes ijs en de whisky toe. Nog eens schudden gedurende 10 sec.
  8. Dep de rand van het glas in de vloeibare honing en dep het vervolgens in de rietsuiker.
  9. Doe de andere 3 blokjes voorzichtig in het glas en giet de inhoud ook voorzichtig in het glas.
  10. Giet er het ginger beer over en meng met een staafje.
  11. Werk de cocktail af met de schil van de citroen. Serveer onmiddellijk.