Wat te doen met het vruchtvlees van je pompoen? Maak er deze lekkere hummus mee!
- 250 g kastanjepompoen (vruchtvlees)
- 100 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
- 1 limoen
- ½ plantje platte peterselie
- 1 teentje look
- 1 el tahini
- 1 kl cayennepeper
- 1 kl komijn
- 1 el olijfolie
- 25 g feta
- 2 el granaatappelpitten
- 100 g grissini mini Picos
Ingrediënten
- Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten.
- Snij de pompoen in blokjes.
- Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.
- Pers de limoen.
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Pel de look.
- Kook de pompoenblokjes gedurende 15’. Giet af en laat afkoelen.
- Doe de afgekoelde pompoen, de kikkererwten, het limoensap, de tahini, de look, de cayennepeper, de komijn, de olijfolie en een snuifje zout in de blender. Mix tot een meuïge massa.
- Doe de hummus in een leuk kommetje en verdeel er in het midden in een lijn de platte peterselie en de granaatappelpitten over en verkruimel er de feta over.
- Serveer met de grissini.