Pompoenhummus

Wat te doen met het vruchtvlees van je pompoen? Maak er deze lekkere hummus mee!

    Ingrediënten

  • 250 g kastanjepompoen (vruchtvlees)
  • 100 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 1 limoen
  • ½ plantje platte peterselie
  • 1 teentje look
  • 1 el tahini
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • 25 g feta
  • 2 el granaatappelpitten
  • 100 g grissini mini Picos

    Bereiding

  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten.
  2. Snij de pompoen in blokjes.
  3. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.
  4. Pers de limoen.
  5. Snipper de platte peterselie fijn.
  6. Pel de look.
  7. Kook de pompoenblokjes gedurende 15’. Giet af en laat afkoelen.
  8. Doe de afgekoelde pompoen, de kikkererwten, het limoensap, de tahini, de look, de cayennepeper, de komijn, de olijfolie en een snuifje zout in de blender. Mix tot een meuïge massa.
  9. Doe de hummus in een leuk kommetje en verdeel er in het midden in een lijn de platte peterselie en de granaatappelpitten over en verkruimel er de feta over.
  10. Serveer met de grissini.