Halloween cupcakes met chocolade

Klaar om te griezelen? Met deze overheerlijke maar enge Halloween cupcakes wordt het een écht griezelfeest. Ideaal om samen met je kids uit te proberen.

    Ingrediënten

  • Voor de cupcakes
  • 350 g bloem
  • 370 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • 150 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • 240 ml koffie
  • 240 ml melk
  • 225 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • •••
  • Voor de versiering
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 250 g bloemsuiker
  • suikeroogjes
  • groene en oranje kleurstof
  • 100 ml room

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Smelt de chocolade au bain marie en voeg er een beetje koffie aan toe.
  3. Meng de rest van de koffie met de melk, de zonnebloemolie en de eieren met behulp van een klopper.
  4. Voeg de bloem, de suiker, cacaopoeder, het zout samen en meng deze dan onder de rest van de mengeling. Giet de mengeling over in een maatbeker zodat je het deeg makkelijk in de cupcake papiertjes kan gieten. Vul ze tot een cm van de rand.
  5. Bak ze 20 tot 24 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  6. Voor de topping: Klop de boter samen met de bloemsuiker tot een gladde frosting. Verdeel deze in 3 delen: 1 deel blijft wit, en de andere 2 delen kleur je met oranje en groene kleurstof.
  7. Versier een deel van de cupcakes met toefjes oranje en groene frosting. Versier een ander deel als mummies en werk af met de oogjes.

In samenwerking met Côte d'Or.