Panna cotta met karnemelk en citrusfruit

Karnemelk is niet alleen lekker: het past ook perfect binnen een gezonde voeding. Karnemelk bevat weinig calorieën, weinig vet en is arm aan verzadigde vetzuren. Bovendien is karnemelk een enorm veelzijdig product dat heel wat toepassingen heeft in de keuken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke panna cotta, een dessert om duimen en vingers van af te likken.

    Ingrediënten

  • 50 cl Balade Karnemelk met druivensuiker
  • 120 ml Balade Lichte Room
  • 500 g citrusfruit naar keuze
  • 3 g agaragar

    Bereiding

  1. Giet de room en 2 g agaragar in een pan en klop met de garde tot het poeder opgelost is. Breng zachtjes aan de kook en kook 1 min.
  2. Haal de pan van het vuur af. Voeg de karnemelk toe en roer met de garde.
  3. Giet de bereiding in serveerglaasjes. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  4. Snijd de citruspartjes à vif.
  5. Doe 200 g citrusfruit in een blender en mix tot een coulis.
  6. Giet in een pan met 1 g agaragar en breng zachtjes aan de kook. Laat 1 min. doorkoken. Laat afkoelen.
  7. Giet de citruscoulis voorzichtig op de panna cotta’s en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  8. Versier de glaasjes met de fruitpartjes net voor het opdienen.

Een recept van Balade.

Lees ook: