Deze heerlijke gezonde hummus van pompoen en kikkererwten maakt jouw aperitiefmoment met de feesten helemaal af.
- 250 g kastanjepompoen (vruchtvlees)
- 100 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
- 1 limoen
- 1 teentje look
- 1 el tahini
- 1 kl cayennepeper
- 1 kl komijn
- 1 el olijfolie
- 1 takje tijm
- Tuc Bake Rolls Sea Salt
Ingrediënten
- Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij de pompoen in blokjes.
- Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.
- Pers de limoen.
- Pel de look.
- Kook de pompoenblokjes gedurende 15’. Giet af en laat afkoelen.
- Doe de afgekoelde pompoen, de kikkererwten, het limoensap, de tahini, de look, de cayennepeper, de komijn, de olijfolie en een snuifje zout in de blender. Mix tot een smeuïge massa.
- Doe de hummus in een leuk kommetje en werk af met enkele kikkererwten en een takje tijm.
- Serveer met de Tuc Bake Rolls.