Pompoenhummus

Deze heerlijke gezonde hummus van pompoen en kikkererwten maakt jouw aperitiefmoment met de feesten helemaal af.

    Ingrediënten

  • 250 g kastanjepompoen (vruchtvlees)
  • 100 g kikkererwten (uitgelekt gewicht)
  • 1 limoen
  • 1 teentje look
  • 1 el tahini
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • Tuc Bake Rolls Sea Salt

    Bereiding

  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij de pompoen in blokjes.
  2. Spoel de kikkererwten en laat uitlekken.
  3. Pers de limoen.
  4. Pel de look.
  5. Kook de pompoenblokjes gedurende 15’. Giet af en laat afkoelen.
  6. Doe de afgekoelde pompoen, de kikkererwten, het limoensap, de tahini, de look, de cayennepeper, de komijn, de olijfolie en een snuifje zout in de blender. Mix tot een smeuïge massa.
  7. Doe de hummus in een leuk kommetje en werk af met enkele kikkererwten en een takje tijm.
  8. Serveer met de Tuc Bake Rolls.