Deze keer neemt Michaela je mee naar Portugal om de echte ‘queijadas’ te proeven. Weinig ingrediënten nodig en weinig werk om deze heerlijke kaasbroodjes op tafel te toveren.
- 1 verpakking bladerdeeg met echte boter
- 100 g verse volle kaas 40% vet
- 75 g suiker
- 2 eidooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- mespunt gemalen kaneel
- bloemsuiker
Ingrediënten
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet de muffinvorm in met boter.
- Steek rondjes van 10 cm doorsnede uit het deeg en bekleed de holtes van de muffinvorm ermee.
- Klop met een garde de roomkaas los met de suiker. Klop er de eidooiers, vanillesuiker en kaneel door.
- Schep het mengsel in de bekleedde vormpjes.
- Bak goudbruin en gaar in 20 à 25’.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi met bloemsuiker.