Laat je verrassen door deze heerlijke rode linzensoep, die bovendien een aangename, romige smaak heeft dankzij de kokosmelk. Ontdek snel hoe je ze maakt.
- 2 uien
- 400 g tomaten
- 300 g zoete aardappel
- 2 teentjes look
- 150 g witte selder
- 200 g rode linzen
- 2 kl komijn
- 2 kl kurkuma
- 400 ml kokosmelk
- 1 l Knorr Zero Salt Bouillon Groente
- 4 el olijfolie
- 200 g spinazie
- 1 citroen
- 80 g walnoten (grof gehakt)
Ingrediënten
- Snipper de ui en knoflook. Snij de zoete aardappel en bleekselderij in kleine stukjes en de tomaten in blokjes. Laat de linzen uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de zoete aardappel en de bleekselderij toe en fruit deze nog kort mee.
- Voeg de komijn en kurkuma toe en roer het goed door elkaar.
- Voeg dan het water, de kokosmelk, de linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ± 20 min. zachtjes doorkoken.
- Blend de soep dan glad met een staafmixer. Wanneer de soep iets te dik is, voeg dan wat extra water toe.
- Blend de soep dan glad met een staafmixer. Wanneer de soep iets te dik is, voeg dan wat extra water toe.
Bereiding
Recept in samenwerking met onze partner Knorr