Rode linzensoep met zoete aardappel en kurkuma

Laat je verrassen door deze heerlijke rode linzensoep, die bovendien een aangename, romige smaak heeft dankzij de kokosmelk. Ontdek snel hoe je ze maakt.

    Ingrediënten

  • 2 uien
  • 400 g tomaten
  • 300 g zoete aardappel
  • 2 teentjes look
  • 150 g witte selder
  • 200 g rode linzen
  • 2 kl komijn
  • 2 kl kurkuma
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 l Knorr Zero Salt Bouillon Groente
  • 4 el olijfolie
  • 200 g spinazie
  • 1 citroen
  • 80 g walnoten (grof gehakt)

    Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook. Snij de zoete aardappel en bleekselderij in kleine stukjes en de tomaten in blokjes. Laat de linzen uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de zoete aardappel en de bleekselderij toe en fruit deze nog kort mee.
  3. Voeg de komijn en kurkuma toe en roer het goed door elkaar.
  4. Voeg dan het water, de kokosmelk, de linzen, de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ± 20 min. zachtjes doorkoken.
  5. Blend de soep dan glad met een staafmixer. Wanneer de soep iets te dik is, voeg dan wat extra water toe.
  6. Blend de soep dan glad met een staafmixer. Wanneer de soep iets te dik is, voeg dan wat extra water toe.
Rode linzensoep met Knorr

Recept in samenwerking met onze partner Knorr