Scones

Zoet of hartig belegd, als ontbijt, brunch of lunch. Ontdek in deze video hoe je de perfect gebakken home made scones maakt.

    Ingrediënten

  • 500 g bloem voor wit brood (+extra)
  • 90 g fijne suiker
  • 5 kl bakpoeder
  • 0.5 kl zout
  • 75 g boter
  • 3 eieren
  • 175 ml karnemelk
  • 50 ml volle room
  • 250 g mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 vanillepeul
  • choco

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een kom en meng door elkaar.
  3. Snij de boter in klontjes en wrijf ze door het bloemmengsel, tot de stukjes boter zo groot zijn als grof broodkruim.
  4. Voeg 2 eieren en de karnemelk toe en kneed alles tot een samenhangend deeg (niet te lang doorkneden).
  5. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van ong. 2 cm.
  6. Steek met een ronde uitsteekvorm (van ongeveer 5 cm) rondjes deeg uit en leg deze op de bakplaat.
  7. Het overgebleven deeg kun je weer opnieuw uitrollen.
  8. Klop 1 ei los en bestrijk de scones ermee.
  9. Bak de scones in ongeveer 12 à 15’ goudbruin en gaar.
  10. Laat ze op een rooster koelen voor je ze opeet.
  11. Klop de room op.
  12. Meng in een andere kom de mascarpone samen met de vanillesuiker en de zaadjes uit de vanillepeul.
  13. Meng de room onder de mascarponemengeling en zet koel weg (gedurende ongeveer 20’).
  14. Serveer de scones met de mascarponeroom en de chocopasta.

Bekijk de video: