Spaghetti bolognese met rode linzen

Tover extra groenten op tafel in deze vegetarische spaghetti.

    Ingrediënten

  • 400 g tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g wortelen
  • 1 el olijfolie
  • 125 g gedroogde rode linzen
  • 3 el vloeibare bouillon groenten
  • 200 g spaghetti
  • 0.5 kl zout
  • 1 el peterselie grof gehakt
  • 40 g Parmezaanse kaas geraspt

    Bereiding

  1. Snijd te tomaten kruiselings in en leg ze in een hittebestendige kom. Schenk er kokend water op en laat ze 3 minuten staan. Giet het water af en trek de velletjes van de tomaten. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de worteltjes met een dunschiller en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, de knoflook en de worteltjes al omscheppend op een halfhoog vuur. Voeg de tomaten, de linzen en 400 ml water toe. Roer er de vloeibare bouillon door, leg de deksel op de pan en laat alles op een laag vuur 20 minuten zachtjes sudderen.
  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng de linzen op smaak met zout en serveer met de spaghetti. Bestrooi met de peterselie en Parmezaanse kaas.

Recept in samenwerking met onze partner Knorr.