Smörgasbord met toast skägen: de naam van dit recept is al een hele mond vol. Gelukkig is de bereiding van deze Zweedse klassieker veel makkelijker dan de uitspraak!
- 500 g roze garnalen
- 0.5 citroen
- 3 el olijfolie
- 4 el zure room
- 0.5 rode ui
- 1 plantje dille
- boter
- 1 niet gesneden brood
Ingrediënten
- Hou enkele plukjes dille opzij en snij de rest fijn.
- Snipper de ui fijn.
- Rasp de zeste van de ½ citroen en pers hem.
- Doe de garnalen in een kom en meng met de uisnippers, fijngesneden dille, olijfolie, zure room, citroensap en zeste.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout, schep voorzichtig door elkaar en laat rusten.
- Snij 4 dikke sneden van het brood en bak goudbruin aan beide zijden in hete boter.
- Verdeel de garnalen over de toast, werk af met foreleitjes en een plukje dille.